10.5.08

Η Ιστορία ως φάρσα, αενάως επαναλαμβανόμενη...

Νέα αγορά (όπλων) του Αιώνα !
Από τον κ. Μεϊμαράκη αυτή τη φορά. Στα χνάρια του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, που βάδιζε στα χνάρια του κ. Τσοχατζόπουλου...
Πήξαμε στις «αγορές του αιώνα», όπως προσφυέστατα ανάπτυξε σε άρθρο του στην "Καθημερινή" ο Παντελής Μπουκάλας χτες. Έστω κι αν έχουμε συμφωνήσει με τους «προαιώνιους εχθρούς», τους Τούρκους, να μειώσουμε και οι δύο χώρες τους εξοπλισμούς, για να μήν μάς απομυζούν τα κοράκια του "πενταγώνου" των ΗΠΑ και οι "κολλητοί" τους βιομήχανοι παντός είδους όπλων. Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ρώσσοι, ούτε κανένας.... Εμείς παρ' όλα αυτά αποφασίζουμε νέα «Αγορά του Αιώνα».
Για το συμφέρον του Έθνους φυσικά... Που στην περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των μεσαζόντων, των εμπειρογνωμόνων, των "Συμβούλων", των υπουργών... που χέ...... στη δωροληψία με κάθε τέτοια παραγγελία.
Παραθέτουμε την αντίδραση του αυτάδελφου blog "Ναπολέων", που, μεταξύ άλλων, έστειλε και e-mail στον κ. Μεϊμαράκη:

10-5-08
κ. Υπουργέ,
1. Όπως αποδείχτηκε με τη Ζήμενς, οι εταιρείες υπολογίζουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον προϋπολογισμό τους τις μίζες που θα πληρώσουν για να πουλήσουν τα προϊόντα τους.
2. Όπως θα θυμάστε, δεν είστε δά και μειράκιον..., ακόμα κι ο βασιλικός σύζυγος της Τζουλιάνας της Ολλανδίας είχε πιαστεί δωροδοκούμενος για προμήθεια αεροπλάνων της χώρας του.
3. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το ίδιο ακριβώς θα προσπαθήσουν να κάνουν οι όποιοι προμηθευτές των όπλων της «Αγοράς του Αιώνα» που εξαγγείλατε, διότι είναι "κοινό μυστικό" ότι στα πλαίσια της «ελεύθερης» αγοράς ο ανταγωνισμός πλέον μεταξύ τους γίνεται ΚΥΡΙΩΣ (αν όχι μόνον...) στις καταβαλλόμενες μίζες.
4. Είναι απολύτως βέβαιο επίσης, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τους Τορ-Εμ-Ουάν και το Σή-Φορ-Άϊ, ότι πολλοί από μάς τους "κοινούς θνητούς" δεν θα περιμένουμε τις αποκαλύψεις "μετά", ότι δεν θα περιμένουμε να ασχοληθεί ο Εισαγγελέας ΑΦΟΥ έχουν φαγωθεί τα λεφτά, αλλά θα κοιτάξουμε πως θα αποτρέψουμε, με όποια μέσα διαθέτουμε, το νέο ΕΓΚΛΗΜΑ, εκτός κι αν.........
..........δεν μείνετε στις συνήθεις ανούσιες διακηρύξεις περί "διαφάνειας" αλλά μελετήσετε και λάβετε τα ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΑ εκείνα μέτρα που απαιτούνται (όπως π.χ. δημοσιοποίηση πραγματικού «πόθεν έσχες» των εμπειρογνωμόνων κλπ κλπ, βεβαίως και του δικού σας και του πρωθυπουργού..., και συγγενών ως τον 3ο βαθμό, ήδη ΠΡΙΝ από κάθε ενέργεια για την «Αγορά του Αιώνα» και με δέσμευση ετήσιας επανάληψής της ως 10, λέω..., χρόνια μετά) ώστε να αποτραπεί ο "χορός" των τεράστιων δωροδοκιών, οι οποίες ΠΑΓΙΑ και ανιαρά επαναλαμβάνονται χρόνια τώρα σε κάθε δημόσια και ιδιωτική μεγάλη, μικρομέγαλη ή και μικρή προμήθεια κάποιου εμπορεύματος.
Εύχομαι ο θεός σας, αν έχετε, (εγώ δεν..., αρκούμαι στη συνείδησή μου), να σάς φωτίσει προς την τίμια κατεύθυνση.
αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων Παπαδόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός
Σκλίβανη

Αν θέλετε, που μάλλον ΠΡΕΠΕΙ..., πάντα κάτι βγαίνει από τέτοια, να κάνετε κάτι ανάλογο, το e-mail του ΥΠΕΘΑ είναι: minister@mod.mil.gr

5 σχόλια:

akrat είπε...

καλησπέρα
τι να πεις... μίζα την μίζα τον καημό μου... τον μετράω και πονώ...
χαχα

Ναπoλέων είπε...

@ akrat

Xαχαχχα ή κλαψ-κλαψ-κλαψ ;

Στείλε κι εσύ ένα γραμματάκι, μπορείς!
{Έστω και με copy-paste... Στο εξωτερικό έχει αποδειχτεί ότι πιάνει τόπο, ακόμα κι έτσι.}

α-α-ε
Ν.

Εξερευνητής είπε...

Μοναδική αποκλειστική αποκαλυπτική επιστημονική ανακάλυψις!
Τρέξατε!

(στο blog μου εννοώ, όχι στους κήπους...)

Αστερόεσσα είπε...

To ξέρεις το ποίημα του Σουρή "Ο Κύριος Πετσωματάς"; Είναι μεγάλο, αλλά εγώ θα σου γράψω μόνο τις δυο πρώτες στροφές:

Ο κύριος Πετσωματάς, οπλαρχηγός ειρήνης,
στον τελευταίον πόλεμον χαλάσας τρεις καπότες,
φαγών ολίγα χρήματα της Εθνικής Αμύνης,
προ πάντων δε διακριθείς εις το σουφρώνειν κότες,
στους καφενέδες σκυθρωπός και μόνος επλανάτο,
και στα τραπέζια κάποτε ησύχως εκοιμάτο.

Και τότε ωνειρεύετο υπό πλατάνους δείπνα
με κότες δούλων αδελφών, με δάφνας και μυρσίνας,
αλλ΄ όταν εκ του ευτυχούς ληθάργου του εξύπνα,
μετά δακρύων έβλεπε πως είναι εις Αθήνας.
Και δίδων πέντε φάσκελα το έθνος κατηράτο,
και πάλιν εξεθύμωνε και πάλιν εκοιμάτο.

Περίπου έναν αιώνα πριν.

Ναπoλέων είπε...

@ Aστερόεσσα

«Γράφεις», κυρά μου!

Τρέχω να βρώ τα άπαντα του Σουρή.

α-α-ε
Ν.