24.8.07

Ισχυρές και «ισχυρές» κυβερνήσεις

Ισχυρές και «ισχυρές» κυβερνήσεις...

Με τον τίτλο αυτό ένα άρθρο μου, αποδομητικό του ισχυρισμού του μακαρίτη Κ. Καραμανλή πως με την ενισχυμένη «αναλογική» ο τόπος θα αποχτούσε ΙΣΧΥΡΗ κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε στον "Παρατηρητή της Ηπείρου" αλλά ταυτόχρονα και, πρωτοσέλιδο παρακαλώ, στην "Αυγή", στον "Ελεύθερο Κόσμο" και στην "Καθημερινή", αν δεν με απατά η μνήμη, στίς οποίες (όπως και στο "Βήμα" και την "Ακρόπολη" και δεν θυμάμαι σε ποιές άλλες) το είχα ταχυδρομήσει ως δακτυλογραφημένο πρωτότυπο τον Σεπτέμβριο του 1974, έτσι απλά χωρίς να έχω «κονέξια» με κανέναν τους και χωρίς να είμαι κάνας "καταξιωμένος" επαγγελματίας δημοσιογράφος.

Είχε «ζουμί» γιαυτό και τό δημισίευσαν.

Σε γνωστά πράμματα αναφερόμουνα, στη διαδοχή "ΙΣΧΥΡΩΝ" ελληνικών κυβερνήσεων από το 1950 και μετά ως το 1967, που επιβλήθηκε η χούντα του Παπαδόπουλου.

"ΙΣΧΥΡΩΝ", ήτοι μονοκομματικών... Όπου ένα πρόσωπο, και η περί αυτό κλίκα, κάνουν ανεξέλεγκτη διακυβέρνηση, προς όφελος των ημετέρων τότε, των κλαδικών, των λαμόγιων αργότερα, των κουμπάρων, των δικών τους παιδιών τώρα.
Ορολογία κατ' αύξουσα χρονολογική σειρά...

Τί κόμματα "δημοκρατικώς οργανωμένα", τι "συλλογική διακυβέρνηση"... όλα φενάκες. Ενός ανδρός αρχή, η πραγματικότητα. Και της κλίκας του.

Γιαυτό κι οι κυβερνήσεις καθόλου ΙΣΧΥΡΕΣ δεν ήταν κι άλλαζαν κάθε τόσο. Είτε με πρόωρες -μονίμως...!!!- εκλογές, είτε ενδιάμεσα με αλλεπάλληλους «ανασχηματισμούς» ή ...«αναδομήσεις».

Δεν έχω κάναν έρωτα με τις ΙΣΧΥΡΕΣ κυβερνήσεις, ίσα-ίσα το αντίθετο νομίζω: Όσο πιό αδύναμες είναι τόσο καλλίτερα για τον τόπο, για τούς πολίτες.

Την υποκρισία των ιθυνόντων είχα τότε ξεσκεπάσει και θέλω και τώρα να ξεσκεπάσω, αφού εκείνες οι διαπιστώσεις μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ ίσχυσαν όλη την 30ετία που πέρασε και ισχύουν ακόμα τώρα, αλλά η ΜΕΓΙΣΤΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ περί της μονοκομματικής διακυβέρνησης, έχει ριζώσει, απο την πολλή πλύση εγκεφάλου, σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών και γιαυτό οι αλεπάλληλες και συνεχείς ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ του ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, δεν έχουν παράξει τα αναγκαία αντισώματα.

Ισχυρές και «ισχυρές» κυβερνήσεις...

Αναγκαστικά θα παραθέτω κάθε τόσο φράσεις από εκείνο το άρθρο.

Συγχωρέστε με για την ...τυμβωρυχία.

Αναγκαστικά πρέπει να το "σκαρώσω" με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Συγχωρέστε με για την αργοπορία.

Ν.Α.ΛΑΜΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: