25.11.07

Η 2η "ισχυρή" κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είναι πολύ ισχυρή στα ψέμματα και στα πολιτικάντικα «κόλπα»

Πιό πάνω βλέπετε τρία παραδείγματα τριών ισχυρών υπουργών που διέπραξαν ισχυρές γκάφες, διαψεύδοντας έτσι, άμεσα μάλιστα, δεν άφησαν να περάσει καθόλου καιρός για να «ξεχάσουμε», τις προεκλογικές κυβερνητικές "δεσμεύσεις", υποσχέσεις, εξαγγελίες.
Όμως το καραμανλικό παιχνίδι δεν σταματάει εκεί. Όπως στην πρώτη του θητεία ο κ. Καραμανλής, εκμεταλλευόμενος την τότε αφασία του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε χωρίς την εξουσία που άρμεγε χρόνια, πέταξε το πυροτέχνημα της Αναθεώρησης του Συντάγματος (που σίγουρα τήν χρειάζεται το καταπλασματικό δημιούργημα του κ. Βενιζέλου και του A. Παπανδρέου πιό πρίν και του K. Καραμανλή αρχικά, αλλά δεν μάς έκαιγε αυτό...) τώρα πέταξε το πυροτέχνημα του εκλογικού συστήματος!!! Λές και κάποιον έλληνα ενδιαφέρει ιδιαίτερα με ποιό σύστημα θα γίνουν οι ΜΕΘεπόμενες εκλογές, τη στιγμή που φλέγεται η καθημερινότητά του από την ακρίβεια, την ανεργία, την κρατική παραλυσία, την γαργαντουϊκή διαπλοκή, τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Αλλά όμως πέτυχε κάτι εξαιρετικό, κάτι σαν ...«ντάμπλ», ο κ. Καραμανλής: Κατάφερε να πετάξει πυροτέχνημα ΜΕΣΑ στο πυροτέχνημα, την ...ποσόστωση (στο 30%... γιατί όχι 55%, όσο η πραγματική αναλογία;;;) των υποψηφίων γυναικών στις βουλευτικές εκλογές. Εκτός που υπάρχουν αμέτρητες αντιρρήσεις για ένα τέτοιο μέτρο, (π.χ. γιατί να μην έχουν ένα ποσοστό και οι αισθανόμενοι ως ...τρίτο φύλο, αυτοί που τό δηλώνουν τέλος πάντων...), σιγά που αυτό θα εξυγιάνει την πολιτική μας ζωή σε προβλεπτό χρόνο.

Δεν ήταν όμως το μόνο «ντάμπλ» πυροτέχνημα του κ. Καραμανλή. Το δεύτερό του «ντάμπλ» ήταν το ότι στο αλαλούμ της «μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού και αφού έμεινε η κυβέρνηση μόνη να κάνει διάλογο με τον εαυτό της, ΧΩΡΙΣ να καταθέτει η ίδια προτάσεις!!!, και αφού εκτόξευσε πρόσφατα την ενοποίηση των ταμείων των επιστημόνων, που κανείς τους δεν τήν θέλει, έρριξε κι άλλο πυροτέχνημα ΜΕΣΑ στο πυροτέχνημα: Την κατάργηση των συντάξεων των βουλευτών!!! Λες κι αυτό μάς μάρανε... Λες κι αν αντικατασταθούν με "επιδόματα" και άλλα διάφορα θα έχει κάποια σημασία...

Τώρα που το σκέφτομαι πάντως αυτό δεν ήταν «ντάμπλ» αλλά μάλλον ...«τράμπλ».

Θα τό καταλάβει συντόμως κι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Η κυβέρνηση Καραμανλή, ξέρει να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας. Εως πότε, όμως;

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη Παπαχατζή,
καλωσήρθες στα «blog» του "Παρατηρητή", μόνο που διαφωνώ μαζί σου σε 2 σημεία:
1. Για ποιά "επικοινωνία" μιλάμε; Περί προπαγάνδας πρόκειται (και τώρα και στο παρελθόν «βάθους» 30 χρόνων...). Έτσι τό λέγαμε εμείς παλιότερα. Και ακριβέστερα.
2. Δεν νομίζω ότι πάει καλά η προπαγάνδα Καραμανλή (όπως ούτε των "άλλων" πρωτύτερα...). Πάρε π.χ. την κίνηση Αλογοσκούφη να αυξήσει τον ΦΠΑ. Την πήρε πίσω σε δυό-τρεις μέρες.
Είναι καλό παιχνίδι αυτό;;;

Να σέ βλέπουμε συχνότερα πάντως.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων Παπαδόπουλος

Emilly είπε...

Αυτό το ασφαλιστικό τό έχω βαρεθεί. Και τα υπόλοιπα δηλαδή τα βαρέθηκα. Ας πάνε να πνιγούνε. Καλύτερα αναρχία.

Φακός είπε...

Η ισχυρή κυβέρνηση Καραμανλή έχει κι άλλον ισχυρό άνδρα, πέρα από όσους ανάφερες: Τον κ. Βουλγαράκη, υπουργό πελάγων και θαλασσών, που βάζει δικούς του και ιδρύουν "μη κερδοσκοπικές" εταιρείες τις οποίες επιχορηγεί με τεράστια ποσά!
Αυτό θα πεί ισχυρότης!
Πέρνα από το γιατάκι μου να μάθεις λεπτομέρειες.

Καλή Χρονιά!

Φακός είπε...

@ Emilly

Η αναρχία είναι πράμμα καλό και πολύ ανθρώπινο, είναι ΑΛΛΟ όμως από αυτό που παριστάνουν οι "κουκουλοφόροι", έστω όσοι δεν είναι ασφαλίτες, αλλά και πολλοί άλλοι «σχετικοί»...

Μαζί σου!
Καλή Χρονιά!