23.1.08

Πού 'ναι η μπάλα; Πού 'ναι η μπάλα; ΣΥΣΤΗΜΑ-ΛΑΟΣ, σημειώσατε...;;;

Ως χθες, όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, μονίμως νικούσε το σύστημα τον λαό, οπότε ...σημειώναμε «1».

Τώρα, με όλα αυτά τα συναρπαστικά που φανερώνονται (διότι καθένας από τους συστημικούς νοιώθει το έδαφος να καταρρέει κάτω από τα πόδια του και καρφώνει τους άλλους για να γλιτώσει ο ίδιος), ας περιμένουμε μήπως και πάρουν ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! την κάτω βόλτα και νικήσουμε κι εμείς, μιά φορά κι εμείς...

Αρχικά είχα σκεφτεί να γράψω τα παρακάτω σε στύλ ραδιοφωνικής περιγραφής ποδοσφαιρικού αγώνα. Πολύ περισσότερο αφού ο, κατ' εμέ, ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ, έχει διατελέσει Γ. Γ. Α(θ)λητισμού...
Μετά όμως σκέφτηκα πως δεν έχω επαρκείς γνώσεις, ειδικά της τρέχουσας φρασεολογίας των εκφωνητών αφού δυό φορές, όλες κι όλες έχω πάει σε γήπεδο, κι αυτό παλιά, πολύ παλιά..., και μόνο μία έχω ακούσει στο ραδιόφωνο ολόκληρο αγώνα (του "ΠΑΟ" με τον "Ερυθρό Αστέρα" Γιουγκοσλαβίας, επί χούντας...), άρα η όλη προσπάθειά μου τελειωτικής γελοιοποίησης των γελοίων συστημικών και των γελοιοτήτων τους ίσως μού πρόκυπτε φιάσκο.

Περιορίζομαι λοιπόν στην "κλασσική" φρασεολογία, που κάπως καλλίτερα την χειρίζομαι από την ποδοσφαιρική.


Να εξηγήσω πρώτα γιατί παράθεσα το «επικεφαλής» κείμενο για τον, εσχάτως προκύψαντα στη "Ζαχοπουλιάδα", κ. Κουκοδήμο, νέο δυστυχώς (ΚΑΙ σε ηλικία ΚΑΙ σε θητεία) βουλευτή της Ν.Δ.:
Κατά την άποψή μου, ο ρόλος του ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ που δίνει την ...πεμπτουσία της φοβερής βρωμιάς που μάς έχει κατακλύσει, βρωμιά της οποίας οι σχέσεις Ζαχόπουλου-Τσέκου, έστω ακόμα και εκβιασμένες από προϊστάμενο επί υφιστάμενης, είναι το ελαχιστότατο μόριό της.

Παρακαλώ, οπλιστείτε με κάποια υπομονή και συγκαταβατική μετριοπάθεια για να παρακολουθείστε τις σκέψεις μου.

1. Η ΟΛΗ "ΖΑΧΟΠΟΥΛΙΑΔΑ" ΕΙΧΕ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ...
"Απλά" τα πράμματα:
Ο κ. Καραμανλής είχε για χρόνια διευθυντή του πολιτικού του γραφείου στη Θεσσαλονίκη τον κ. Ζαχόπουλο. Άρα προφανώς ήταν ο εντελώς-εντελώς-εντελώς έμπιστός του. Τί πιό φυσικό να τόν τοποθετήσει "γενικό δερβέναγα" στο υπουργείο Πολιτισμού, που κράτησε για τον εαυτό του, όταν έγινε πρωθυπουργός; Αλλά και να τόν διατηρήσει εκεί επί πάσης άλλης υπουργίας... «Τί πιό φυσικό»... για την κωλοελλάδα μας μιλάμε... που άλλα προσόντα δεν απαιτούνται, δεν μετράνε μπροστά στο "είναι δικός μου"...
Έλα όμως που από τη θέση αυτή ο «δικός του» και πολλά λεφτά (ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ, κονδύλια τζόγου/ΟΠΑΠ ήτανε) διαχειρίζονταν και πολλές αφορμές για μεροληπτική συμπεριφορά (πρόεδρος Κ.Α.Σ.-αποχαρακτηρισμοί διατηρητέων και αρχαιολογικών χώρων, άρα αποδεσμεύσεις ακινήτων αμύθητης αξίας...) είχε.
Και μάλλον (πολλά καταγγέλλονται αλλά μένει να αποδειχτούν!) ίσχυσε η ρήση «ποιός δεν γλείφει το δάχτυλο, όταν τό βάλει στο μέλι;;;»
Κάπου εκεί ...τού 'φεξε και η συμβασιούχα κα Τσέκου του Ζαχόπουλου. «Τά φτιαξαν», που λέγαμε παλιότερα. Κάτω από ποιές συνθήκες και με πρωτοβουλία τίνος, μηδαμινή σημασία έχει εμπρός στα επακόλουθα. Η Τσέκου ζήτησε μονιμοποίηση... Τί πιό "λογικό" για τον σημερινό έλληνα: Να γίνει τρόφιμος του Δημόσιου Κορβανά, να σιτίζεται στο Πρυτανείον, ασχέτως ικανοτήτων, απόδοσης, προσφοράς, να σιτίζεται ΜΟΝΙΜΩΣ!!!
Εκεί φαίνεται να χάλασε η σούπα του Ζαχόπουλου. Δεν μπορούσε (ή δεν θέλησε) να τό κάνει ο ίδιος, τήν έκανε "πάσα" αλλού (εκεί μπερδεύτηκε το όνομα του Κλαδά), απότυχε το εγχείρημα, αγρίεψε η ριγμένη και άρχισε να πιέζει τον Ζαχόπουλο (ή και να τόν εκβιάζει, αυτό μένει να αποδειχτεί στο Δικαστήριο). Δεν είχε αποτέλεσμα η πίεση, ως φαίνεται, και με το DVD από τις σχέσεις τους που κατείχε (άγνωστο πώς, δεν είναι σίγουρο πως τό τράβηξε η ίδια...) άρχισε να περιφέρεται σε κανάλια και άλλα Μ.Μ.Α. (μέσα μαζικής αποβλάκωσης) για να εκδικηθεί αυτούς που δεν τήν μονιμοποίησαν... Ποιάν; Αυτήν που είχε δώσει ΟΛΟΝ της τον εαυτό στο Δημόσιο...
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ 1ον: Ό,τι είναι να κάνετε, κάντε το με μόνιμες (ή μόνιμους): Κοτζάμ δολοφονία έγινε ενός Διοικητή Δημόσιου Φορέα με τέτοια αιτία και δεν κουνήθηκε φύλλο... και τώρα με μια απλή απόπειρα αυτοκτονίας επήλθε το χάος...

2. Κανάλια, Εφημερίδες, "Μαξίμου", όλος ο συστημικός θίασος επί σκηνής...
Η ριγμένη άρχισε να περιφέρει το DVD δώθε-κείθε, και πολλές πλάκες και αποκαλυπτικές της σήψης ιστορίες φανερώθηκαν, στο «ΜΕGΑ» (που δεν τό είδαν λένε οι μισοί κι ότι τό είδαν λένε οι άλλοι μισοί...), στο «ΘΕΜΑ» (ΘΕ-μος, ως "κομιστής" στο Μαξίμου φέρεται +ΜΑ-κης, ως καθαριστής -του Θέμου- αυτοπαρουσιάζεται...), στο "Μαξίμου" που τό πήρε ένας και δεν τό είδε κανείς, ούτε ο ίδιος!, αλλά (χωρίς να τό έχουν δεί!) διαμήνυσαν στον Ζαχόπουλο να τούς αδειάσει τη γωνιά. Κι αυτός τότε προέβη στο «απονενοημένον διάβημα», όπως λέγονταν παλιότερα, για να τούς τήν αδειάσει μονίμως. Δεν τού βγήκε όμως. Δεν πέθανε, τώρα αναρρώνει.
Προσωπική ιστορία, λένε οι ...Μαξιμιώτες. Σωστό, αλλά γιατί η μύτη τους ...μεγαλώνει συνέχεια;;; Δικιά μου ιδέα θα είναι. Εδώ μιλάμε για το ΣΤΕΝΟ περιβάλλον του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, και τόν ίδιον βεβαίως!, είναι δυνατόν να ψεύδονται τέτοια πρόσωπα;;; Πιπέρι στο στόμα των διαβολέων...
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ 2ον: Όταν τίποτε άλλο δεν μπορείτε να κάνετε, από τό να πείτε ψέμματα, οργανώστε το σωστά, σε όλες τις λεπτομέρειες και μέχρι τέλους! Όχι να διαψεύδει ο ένας τον άλλον και να δείχνετε στον κόσμο ανίκανοι ακόμα και ένα ψέμμα να πείτε σωστά!

3. Το αληθές «ζουμί» της λειτουργίας του συστήματος...
Το αληθές «ζουμί» όμως, κατ' εμέ, της λειτουργίας του συστήματος μόνο σαν σπινθήρα έχει το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, δεν είναι το κύριο μέρος του. Όσο φαλλοκρατική, αν μη και φασιστική {αλήθεια τί εμπλοκή είχαν οι δικηγόροι- λουλούδια, οπαδοί του ΛΑ.Ο.Σ., που λειτουργούσαν ως "σύμβουλοι" του Ζαχόπουλου;;; Και που ο ένας -του οποίου μάλιστα είχε αφαιρεθεί η άδεια δικηγορίας, για άλλες λαδιές στο παρελθόν- πήγε ν΄αυτοκτονήσει κι αυτός} ακόμα να είναι η συμπεριφορά του, αλλά και της ερωμένης του αντιστρόφως..., ωχριά μπροστά στο ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΣΥΜΒΑΝ της "ενέργειας" των Κουκοδήμου και Κλαδά, αν αποδειχτούν τα καταγγελλόμενα από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Σύμφωνα μ' αυτόν, όταν το θέμα είχε φουσκώσει απειλητικά και παράσερνε και τον Κλαδά, κι επειδή εκκρεμούσε το θέμα του συνεταίρου του Θέμου (και φίλου του, κατά τους ισχυρισμούς του) για κάποια 5 εκατομμύρια ευρά, ίσως "μαύρη" κατάθεση, στον λογαριασμό του που, κατά Νόμον, διερευνούσε η υπό τον Κλαδά υπηρεσία, απεστάλη ο Κουκοδήμος (φίλος του κι αυτός, κατά τους ισχυρισμούς του) για να κανονιστεί ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ!: Θάψιμο από το "ΘΕΜΑ"της εμπλοκής Κλαδά στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, θάψιμο από Κλαδά του προβλήματος του Θέμου με τα μαύρα λεφτά. Έτσι λέει ο Μάκης ότι έγινε.
Θα μάθουμε κάποτε τί έγινε. Αλλά και να μην έγινε ακριβώς έτσι όπως λέει ο Μάκης, η γεύση μένει: Η εξουσία ως αντιπαροχή... Αυτό που ξέρουμε όλοι, ή σχεδόν όλοι, από χρόνια πολλά ότι συμβαίνει κρυφά για να ανατροφοδοτείται το σύστημα, τώρα βγήκε μπροστά.
ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ 3ον: Θα τό εκμεταλλευτούμε, τώρα που τήν πάτησαν οι διαπλεγμένοι και βγήκε η βρώμα ξεγυμνωμένη, για να τή στείλουμε «από κεί που ήρθε»;;;
Θα φανεί. Πολύ σύντομα θα φανεί.

7 σχόλια:

Ανασα του Βορρα είπε...

Ηθικόν δίδαγμα...γενικώς!
Το απόλυτο χάος έχει ήδη εγκατασταθεί για τα καλά στη μικρή μας πατρίδα,λόγω του ψεύδους,της διαπλοκής, της ανοργανωσιάς, η οποία αποδεικνύεται περίτρανα, στο απλούστατο κατά τα λεγόμενά σου,"συνενοηθείται τουλάχιστον μεταξύ σας ρε αδερφέ"!φαντάσου τώρα τι γίνεται με τη συνενόηση με τον λαό!Αλλά ποιός τον χ...ει αυτόν,που παρακολουθεί τα τεκτενόμενα από τη τηλεόραση με την ίδια αγωνία που βλέπει και τη "βέρα στο δεξί (ή αριστερό)"δε θυμάμαι επακριβώς.Η απορία μου τώρα είναι... και ας βρεθεί κάποιος να μου τη λύσει:
'Αντε και στείλαμε τη βρώμα από κει που 'ρθε...(και εύχομαι να το κάνουμε)μετά;τι;ποιός;ποιός έχει την ικανότητα να κλείσει της πηγές της προέλευσής της για να μη ξαναβρωμίσει;Και από που να αρχίσει να ψάχνει τις "τρύπες" και να τις βουλώνει;Μπα...δεν..θα βουλώνει τις υπάρχουσες για να ανοίξει παραδίπλα άλλες.Έτσι γίνεται μια ζωή στην Ελλαδίτσα μας.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Την καλημέρα μου Λάμπη!

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Αγαπητή Ανάσα του Βορρά,
{το πιό ποιητικό ψευδώνυμο που έχω ως τώρα βρεί στην "blog-όσφαιρα"} σ' ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.
Πολύ καίρια είναι η αναρώτησή σου. Θα προσπαθήσω να την ικανοποιήσω παραθέτοντας τη δική μου άποψη, όμως πρώτα λέω να γελάσουμε λίγο, με τις εξελίξεις στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ κατ' εμέ, πολύ μεγαλύτερο από τη "Ζαχοπουλιάδα", σκάνδαλο παρέμβασης του βουλευτή Κουκοδήμου:
1. Κλήθηκε από τον Γ.Γ. του κόμματός του να δώσει εξηγήσεις.
2. Υποσχέθηκε να κάνει ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ δήλωση χτές.
3. Αντ' αυτού συμμετείχε στην ...εκπομπή του Μάκη.
4. Ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. Τραγάκης έκανε σήμερα το πρωί την ανυπερβλήτου σοφίας δήλωση: Είναι δεκτές οι εξηγήσεις του κ. Κουκοδήμου, εκτός κι αν προκύψουν νέα στοιχεία.
Είπε δηλαδή το ανάλογο του ...σοφώτατου: Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, εκτός από όταν έχει άδικο...
Ακόμα γελάω...
Και κλαίω γιατί επαληθεύτηκε, ακόμα μιά φορά, η «προφητεία» μου περί των δήθεν ισχυρών κυβερνήσεων που προκύπτουν από καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα, όπως ΟΛΑ που ίσχυσαν από το 1956 και μετά.
{Έχω "post-άρει" παλιότερα επ' αυτού}.

Αναρωτιέσαι:
'Αντε και στείλαμε τη βρώμα από κει που 'ρθε... (και εύχομαι να το κάνουμε) μετά; τι; ποιός; ποιός έχει την ικανότητα να κλείσει της πηγές της προέλευσής της για να μη ξαναβρωμίσει;

Υπάρχουν τρόποι να κλείσουν οι πηγές. Ένα παράδειγμα είναι η εφαρμογή των "αντικειμενικών" αξιών στη μεταβίβαση ακινήτων: Έκλεισε μιά από τις συνήθεις πηγές διαφθοράς, το παζάρι που γίνονταν μεταξύ εφοριακών και πολιτών.

Φυσικά δεν εξαφανίστηκε η διαφθορά από τις Εφορίες... Υπάρχουν πολλές άλλες πηγές που δεν έκλεισαν. Κι όλες αν έκλειναν, θα εφευρίσκονταν νέες... Οπότε το βάρος πέφτει στους ώμους του πολίτη:
Καί πρέπει, με την ψήφο του και τους άλλους τρόπους που έχει, να πιέζει να κλείνουν οι πηγές διαφθοράς αλλά ΚΥΡΙΩΣ να μην καταδέχεται να χρησιμοποιήσει τις νέες που θα εφευρεθούν.

Έχω μια πλακατζήδικη και διδακτική προσωπική μου ιστορία με τον ΟΤΕ Θεσσαλονίκης(*), το 1979 που είχα γραφείο εκεί, αλλά για να μην μακρύνει πολύ τούτο το σχόλιο θα στή στείλω με e-mail.

Σ' ευχαριστώ για την ανάσα που μού χάρισες.

(*) Απόχτησα 3 τηλεφωνικές γραμμές μέσα σε 15 μέρες(!!!) ΧΩΡΙΣ "μέσον"...

Ανώνυμος είπε...

"είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή" προσπαθούνε να ψελίσουνε κυρ Λάμπη μου όλοι τους και χωρίς να το καταλάβουνε βάζουνε το κεφάλι στη θηλιά και η σκηνή έχει καταπακτή...
είδες που ήρθα και στα λημέραια σου...

Ν.Α. Λάμπης είπε...

@ καπιταλιστικό κουμμούνι

«Κι αν τους αντέξει το σκοινί,
θα φανεί στο χειροκρότημα»

Το θέμα(*) είναι πως, αν ισχύει ό,τι περιγράφεις, καλλίτερα να ΑΝΤΕΞΕΙ το σκοινί και να τούς πνίξει...

Αν όμως δεν ισχύει και βρίσκονται ΠΑΝΩ στο σκοινί, το και πιθανότερο, θα πρέπει να πάμε με κάνα κοφτερό μαχαίρι και να τό κόψουμε μπάς και γκρεμιστούνε...

Υπάρχει και 3η εκδοχή: Είναι μεν ΠΑΝΩ στο σκοινί, δεν τό 'χουν γύρω από το λαιμό τους, κανένας δεν τους τό κόβει, αλλά χάνουν την ισορροπία τους και γκρεμίζονται μόνοι τους...

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.

---------
(*) Αυτή πλέον κατάντησε βρώμικη λέξη. Είπα να τήν αντικαταστήσω με το "ζήτημα" αλλά αυτό τό έχει μονοπωλήσει το ΚΚΕ εδώ και κάτι χρόνια...
Ξέρεις καμμιά άλλη;;;

Ναπoλέων είπε...

«Υμείς εστέ το άλας της Γής (στους δημοσιογράφους μάλλον απευθύνονταν) και άν το άλας μωρανθή εν τίνι τις αλισθήσεται;»

Μωραίνει, λαός, όν βούλεται απωλέσαι.

Αλληλούϊα.

α-α-ε
Ν.

Οιωνoσκόπoς είπε...

Τώρα που "αποχώρησε" ο Κουκοδήμος από την Κ.Ο. της Ν.Δ., {αλλά τήν υποστηρίζει όμως..., πολύ πρωτότυπο!!!} τί έχεις να πείς;
Εγώ νομίζω ότι τούς απάλλαξε από τό να βλέπουν τη φάτσα του κάθε τόσο.
Και να αναγνωρίζουν σ' αυτή ...τον εαυτό τους.

Κλαζoμένιoς είπε...

Πάνε αυτά, κύρ-Λάμπη μου, ξέφτισαν...

Πλην της Αγίας Αντιπαροχής (γιορτάζεται όλο τον χρόνο, νομίζω, αλλά ας ρωτήσουμε και τον νέο Αρχιεπίσκοπο, όταν εκλεγεί, κάτι θα ξέρει αυτός...), μόνο αυτή επιπλέει πάντα!

Λειτούργησε με την Ζήμενς (και ΟΛΕΣ τις άλλες φυσικά προμηθεύτριες των «ολυμπιακών αγώνων», απλώς μ' αυτήν χόντρυνε πολύ το πράμμα...) θα λειτουργήσει, μάλλον ΕΧΕΙ ΗΔΗ λειτουργήσει, με την Microsoft...

Βοήθειά μας.