11.12.08

«Στυγνοί εκμεταλλευτές της Δημοκρατίας»

Τάδε έφη ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας ...Αταξίας αλλά και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου.

Άκουσα αυτή τη φράση του κ. Υπουργού. Δεν πρόλαβα όμως όλη την ομιλία του στη Βουλή. Ούτε είχα τρόπο να την βρω κάπου. Είμαστε κάπως "μακρυά από τον κόσμο" εδώ. Οπότε έκατσα και σκέφτηκα ποιοί άραγε να είναι αυτοί οι στυγνοί εκμεταλλευτές της Δημοκρατίας.
Το πρώτο που με απασχόλησε ήταν αν το «δ» της λέξης "δημοκρατία" το εννοούσε με μικρό ή με κεφαλαίο.
Η διαφορά είναι η εξής:
Η Δημοκρατία είναι κύριο όνομα {άρα πρέπει να γραφτεί με κεφαλαίο} όταν αναφέρεται σε κάποιο "νομικό πρόσωπο", σε ένα κράτος, όπως δηλαδή το δικό μας π.χ.
Είναι η «Ελληνική Δημοκρατία», είναι ο τίτλος του νομικού προσώπου "ελληνικό κράτος", του οποίου προεδρεύει ο κ. Κάρολος Παπούλιας και διοικείται σύμφωνα με ένα βασικό νόμο, το Σύνταγμα. Και λέγεται «Δημοκρατία» γιατί δεν έχει βασιλιά. Ενώ π.χ. η Βρεττανία είναι «Ενωμένο Βασίλειο», η ΕΣΣΔ ήταν «Ένωση» κλπ.

Αν αναφέρεται όμως στον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις, και αν ο τρόπος αυτός εξασφαλίζει ότι η ΒΟΥΛΗΣΗ του λαού μετατρέπεται ΠΙΣΤΑ σε ανάλογες διοικητικές αποφάσεις, σε νόμους κλπ, τότε γράφεται "δημοκρατία" με μικρό «δ», αφού εκφράζει ένα σύστημα λήψης αποφάσεων, μιά έννοια, ένα όχι κύριο όνομα.

Ο κ. Παυλόπουλος, ως καθηγητής Σ.Δ., αποκλείεται να εννοούσε το δεύτερο διότι ξέρει καλά πως το Σύνταγμά μας {όπως και κάθε άλλο επί γής και μέχρι σήμερα} ΔΕΝ εξασφαλίζει ότι η ΒΟΥΛΗΣΗ του λαού μετατρέπεται ΠΙΣΤΑ σε ανάλογες διοικητικές αποφάσεις, σε νόμους αλλά παρέχει απλώς κάποια ατομικά δικαιώματα στους "υπηκόους" και ρυθμίζει κάποιες άλλες σχέσεις στα πλαίσια διακυβέρνησης από μιά ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. Ξέρει καλά ότι ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία αλλά ολιγαρχία, οπότε φυσικά δεν μπορούν να υπάρχουν και εκμεταλλευτές ενός ανυπάρκτου πράγματος...
Άρα εννοούσε την Δημοκρατία μας με «δ» κεφαλαίο, το ελληνικό κράτος, την «Ελληνική Δημοκρατία».
Εκεί λοιπόν αφιέρωσα την έρευνά μου για το ποιοί είναι οι ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ THΣ. Και κατάληξα ότι, όπως αποδεικνύεται από τα συμβαίνοντα στην ταλαίπωρη πατρίδα μας, εκμεταλλευτές είναι οι παρακάτω, χωρίς όμως αξιολογική σειρά, που δεν είχα τρόπο να την καθορίσω. Αν εσείς έχετε, βοηθείστε. Ευχαρίστως θα την παρουσιάσω.

1. Ο πρώτος που μού ήρθε στο μυαλό ως ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΣ της «Ελληνικής Δημοκρατίας» είναι ο κ. Βουλγαράκης: Κάνοντας, νομότυπα!, μιά off-shore εταιρεία, εκμεταλλευόμενος ένα νομικό "παράθυρο", απόφευγε να πληρώνει φόρους. Και ως δικαιολογία του χρησιμοποίησε ο -υπουργός τότε- Βουλγαράκης ότι ...«έτσι κάνουν όλοι».
2. Ο δεύτερος που σκέφτομαι ως ΣΤΥΓΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ της «Ελληνικής Δημοκρατίας» είναι ο κ. Μαγγίνας: Νομότυπα! κι αυτός πήρε άδεια αναψυκτηρίου κι έκανε ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ μιά βίλλα. Θα τού την γκρεμίσετε κε Παυλόπουλε;;;
3. Ο τρίτος -κραυγαλέα- είναι η ίδια η τωρινή κυβέρνηση με την, νομότυπη!, πλήν ληστρική..., διαχείριση των ομολόγων από τους διευθυντάδες κλπ των Ασφαλιστικών Ταμείων που διόρισε. Όπως και κάποιες προηγούμενες με την ληστεία μέσω του Χρηματιστήριου και της Δ.Ε.Κ.Α.
4. Ο τέταρτος που θυμήθηκα είναι ο μακαρίτης ο Α. Παπανδρέου με το, νομότυπο!, κόλπο που χρησιμοποίησε για να αποφύγει την εφαρμογή του "πόθεν έσχες" στην αγορά του ..."κωλόσπιτου" στην Εκάλη: «Άτοκο δάνειο χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής». Καλά ξέρει το θέμα ο κ. Παπούλιας, αφού ήταν ένας από τους δανειστές. Ας μάς το αναλύσει κάποτε.
5. Ύστερα εκτίμησα ότι ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της «Ελληνικής Δημοκρατίας» είναι όσοι διαχειρίστηκαν "αγορές του αιώνα", όπλων δηλαδή, με επικεφαλής τους αρμόδιους γι' αυτές υπουργούς. Το ξέρει δα και η ...κουτσή μαρία, ότι ΚΑΜΜΙΑ τέτοια αγορά δεν γίνεται, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, χωρίς να "πέσουν" οι ανάλογες μίζες.
6. Βέβαια δεν παραλείπω ως ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της «Ελληνικής Δημοκρατίας» την Ζήμενς, την πλειάδα των στελεχών της που δωροδοκούσαν αβέρτα ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς με τις αγορές ειδών της {φουσκώνοντας φυσικά τις τιμές στο πολλαπλάσιο...} τους πρώην και επόμενους σχετικούς..., αλλά κύρια όσους "δικούς μας" έπαιρναν τα, πολλών εκατομμυρίων, δώρα...
7. Και δεν ξεχνάω πάλι ότι ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της «Ελληνικής Δημοκρατίας» και των πολιτών της είναι τόσο το καρτέλ γάλακτος, που απομυζά {ακόμα!} παραγωγούς και καταναλωτές, αγοράζοντας φτηνά αλλά πουλώντας ακριβότερα από όλην την Ευρώπη το γάλα, όσο και το αντίστοιχο των εταιρειών πετρελαιοειδών που ανεβάζουν την τιμή των καυσίμων, όταν ακριβαίνει η πρώτη ύλη, και την κρατούν περίπου σταθερή όταν πέφτει...
κ. Προκόπη Παυλόπουλε,
αν υποψιαστώ ότι ΑΛΛΟΥΣ, κι όχι τους παραπάνω και τους παρόμοιους, εννοούσατε ως ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της Δημοκρατίας, θα πάω στα Εξάρχεια να πέσω από καμμιά ...εξοστρακισμένη, να ηρεμήσω.

--------
Υ.Γ.
Τον ...αγιοζωνίτη Βατοπεφραίμ, τον καταμόναχο μοναχό Τοπλού και την "ιερή" συμμορία «ες Εμμαούς» δεν τους ανάφερα γιατι εκτιμώ ότι δεν είναι ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της «Ελληνικής Δημοκρατίας» αλλά ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της ευπιστίας και της ηλιθιότητάς μας.
Διαφέρει!!!

4 σχόλια:

Κλαζoμένιoς είπε...

Θέτω εις την μπλογκο-ομήγυριν το εξής πολλαπλούν φιλοσοφικόν ερώτημα:

Τί να είναι ο Χούγιας;;;

1. Στυγνός εκμεταλλευτής της Δημοκρατίας;
2. Στυγνός εκμεταλλευτής τινών ΠΑΕ;
3. Εκμεταλλευτής της στυγνής Μιντιοκρατίας;
4. Είς απλούς και κερατάς και δαρμένος σύζυγος;
5. Είς απλούς μαχόμενος λειτουργός της Θέμιδος;
6. Είς απλούς υπερασπιστής αδυνάτων;
7. Είς πολλαπλώς κομπλεξικός τηλεαστήρ;

Μπορείτε να δώσετε και περισσότερες από μία απαντήσεις είτε εδώ είτε στο δικό μου "μπλογκ".

Σκεφθείτε, Σκοπεύσατε, Πύυυυυυυυυυρ!

busy bee είπε...

Κρατάω το τελευταίο σου!:"ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ της ευπιστίας και της ηλιθιότητάς μας" Εγραψες...ζωγραφίζοντας!
και το εννοώ!
Καλή συνέχεια!

akrat είπε...

είναι αυτοί εκμεταλλευτές??
όχι βρε...

Φακός είπε...

Αυτή η ...μεγέθυνση που κάνεις για την διαφορά μεταξύ της δημοκρατίας, ως τρόπου λήψης αποφάσεων, και της Δημοκρατίας, ως πολιτεύματος, που όμως μπορεί πολύ καλά να λειτουργεί ολιγαρχικά και όχι δημοκρατικά, είναι πολύ εύστοχη, κε Λάμπη μας.

Από τα υπόλοιπα τί να σχολιάσω;;;
Βρήκες να διαφωνεί κανείς;;;