9.1.10

2009... έσβησε ένα ακόμα κερί...

...........
τα πιο κοντά βγάζουν καπνόν ακόμη,
κρύα κεριά, λυωμένα, και κυρτά.

Δεν θέλω να τα βλέπω· με λυπεί η μορφή των,
και με λυπεί το πρώτο φως των να θυμούμαι.
Εμπρός κυττάζω τ' αναμένα μου κεριά.
...........

Με τούτα και με τ' άλλα... θυμήθηκα εκείνη τη ρήση που λέει ότι «όποιος λαός ξεχνάει την ιστορία του, αναγκάζεται να την ...ξαναπάθει».
Αποφάσισα λοιπόν να παραστήσω το καμπανάκι πάσης και παντός επισκέπτη αυτού εδώ του σεμνού και ταπεινού ιστολογίου.
Οι μήνες στην παραδεδομένη από τη μακαρίτισσα ονομασία τους.

ΓΙΝΑΡ'Σ
Ο σεμνός και ταπεινός πρωθυπουργός μας κ. Κ. Καραμανλής κάνει επιτέλους τον από μακρού αναμενόμενο ανασχηματισμό, αρκετά ριζικό είν' η αλήθεια αλλά που πάλι σαν τρύπα στο νερό μοιάζει αφού η προσκόλληση στην οικονομία της «ελεύθερης» αγοράς είναι δεδομένη.
Δεν παραλείπει βέβαια να επαναλάβει τις μπούρδες περί «ισχυρών» κυβερνήσεων, παρά το ότι είναι βαριά τραυματισμένος από τα βατοπεδικά και την αναγκαστική απομάκρυνση των Βουλγαράκη, Ρουσσόπουλου κ.ά.
Η κύρια αλλαγή είναι η αποπομπή του κ. Γ. Αλογοσκούφη, και προφανώς του "δόγματός" του να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιώτεροι {με ελαχιστοποίηση της φορολογίας τους} για να κάνουν επενδύσεις, αφού, πέντε ολόκληρα χρόνια εφαρμογής του, έκαναν μεν τους πλούσιους πάμπλουτους αλλά επενδύσεις γιόκ...
Για κορόϊδα τους πέρασε;;; Εντώ είναι Κονφεντεράτιο Χελβέτικα, ντεν παίζουμε, Γκιόργκο μας...
Αντικαταστάθηκε από τον κ. Παπαθανασίου, πάλαι ποτέ γνωστό μου, καλό παιδί... Την συμβουλή μου, με ανοιχτό e-mail, να ρίξει το κύριο βάρος στη δημιουργία αποτελεσματικού φοροτεχνικού συστήματος {πράγμα που μάς το υπόσχονται ΟΛΟΙ προεκλογικά αλλά κανένας δεν τό έκανε πράξη εδώ και 35 χρόνια} δεν εισακούστηκε, όπως αποδείχτηκε τους επόμενους μήνες.
Κινητοποιήσεις Αγροτών, κλεισίματα Εθνικών Οδών. Τα γνωστά. Κύριο αίτημα το γνωστό «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά»: Να επιδοτούνται άσχετα με το τί ακριβώς παράγουν. Ουσιαστικά ζητούν το σοσιαλιστικό "κοινωνικό μισθό" για μιά αξιοπρεπή διαβίωση, πράγμα καλό αν κάποτε γενικευτεί, χωρίς όμως να τό έχουν ονομάσει έτσι, γιατί θα πάθαινε ...εγκεφαλικό ο νεοδημοκράτης αγροτοσυνδικαλάρας Κοκκινούλης, μη σού πώ κι ο Χατζηγάκης με τον Σουφλιά ταυτοχρόνως.
Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκινά νέα Μεταρρύθμιση {την εξηκοστή έβδομη νομίζω μεταπολεμικά} βάζοντας πρόεδρο της σχετικής επιτροπής τον κ. Μπαμπινιώτη.
Ο αυτάδελφος Ναπολέων τούς στέλνει την ...διαβόητη -και «αρχαία»!- πρότασή του για την αναδιαμόρφωση του Αναλυτικού Προγράμματος της Γενικής Παιδείας {Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο}. Ίσως και να γίνονταν δεκτή -πού ξέρεις;;;- αν κάποτε ολοκληρώνονταν η Μεταρρύθμιση. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε την νέα, την ...εξηκοστή όγδοη, της κας Διαμαντοπούλου και του κ. Πανάρετου {επίθετο που τό βρήκε κι αυτός...}.
Ο Ομπάμα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά θα ασχοληθούμε αργότερα μ' αυτόν. Έως τον Μάρτη θα ενημερώνεται.
ΦΛΙΒΑΡ'Σ
Μεγάλες αποκαλύψεις για «γρηγορόσημα»: Η Ελλάδα κατατάχτηκε, στη διαφθορά, ακόμα ψηλότερα και από την Ουγκάντα, τη Λιβερία, την Γκάνα, το Βόρειο Τόγκο και την Ζιμπάμπουε, την Μυανμάρ...
Ταγματάρχη Μπαλόπουλε ζείς, εσύ μάς οδηγείς! Ήταν ωραία επί χούντας με το «μπαλόσημο»...
ΜΑΡΤ'Σ
Όσο περνάει ο καιρός και εντείνεται η διεθνής οικονομική κρίση, πέφτουν συνέχεια νέα «κανόνια» από τεράστιες πολυεθνικές, τόσο αποκαλύπτεται ο μεγαλειώδης ρόλος των "μάνατζερ": Ο με κάθε μέσον {και με ξεκάθαρες απάτες και κλοπές} πλουτισμός των ίδιων και ...τσιμέντο να γίνει το συμφέρον των μετόχων ή του κοινού.
Η αποθέωση των υγιών ζουγκλικών κανόνων της υγιούς «ελεύθερης» αγοράς:
Ο "μάνατζερ" που ξέρει να κλέβει ΓΙΑ μάς, ξέρει να κλέβει και ΑΠΟ μάς.
Από τα ιλιγγιώδη «πρίμ» των "μάνατζερ" {ελληνιστί λέγε με Διοικητή ΟΤΕ, Πρόεδρο ΟΠΑΠ... και άλλα, αμέτρητα, γάλάζια -παλιότερα πράσινα- λαμόγια} ζαλίζεται μέχρι και ο Ομπάμα ο οποίος δηλώνει ότι θα τά περιορίσει.

ΑΠΡΙΛ'Σ
Το στιγμιαίο και το διαρκές.
..................
Ετοιμάζεται πάλι ...τριφασική πρωτομαγιά.
Τί 'χες Γιάννη μ'; Τί 'χα πάντα...
Δεν πρέπει να υπάρχει ευτυχέστερη εργατική τάξη από την ελληνική, η οποία έχει για υποστηρισκτές 3 {τρείς} κομματικούς σχηματισμούς.
Οι οποίοι βέβαια, για το καλό της εργατικής τάξης φυσικά {μην διανοηθεί κανείς να σκεφτεί: «Για το καλό της κομματικής τάξης» διότι θα ριφθεί αμέσως στο πυρ το εξώτερον!}, θα γιορτάσουν χωριστά καθένας την εργατική πρωτομαγιά!
Τρείς εργατικές Πρωτομαγιές στην Ελλάδ, για μιά ακόμα φορά.
Τί ευτυχία!
ΜΑ'ι'Σ
Τό 'σκασε ο "μάνατζερ"... Για την Νότια Αμερική.
Όχι θα κάθονταν, ως βλάξ, να υποστεί τις συνέπειες των ανομιών του...
Και να χάσει κάθε εκτίμηση στον κόσμο των "μάνατζερ"...
Το να κλέβεις, να εξαπατάς, να δωροδοκείς είναι εύκολο! Ο καθένας τό μπορεί.
Το να αποφεύγεις την τιμωρία για την προστυχιά σου, χαρακτηριστικό γνώρισμα παντός καλού "μάνατζερ", αυτό είναι το δύσκολο.
Μόνον οι πολύ καλοί "μάνατζερ" τό καταφέρνουν!
........................
«Ενός ανδρός αρχή» και παραγραφή ανομημάτων.
ΘΙΡΤΗΣ
Τα εκλογικά "μηνύματα".
.......................
Η Τζέκου κι οι ...καραβέλλες.
Βρόντηξε κι άστραψα ο «σχετικός» ανακριτής: Φυλάκισε τις ...Καραβέλλες, των οποίων τον μπαμπά -λόγω φόρτου εργασίας μάλλον...- τόν άφησαν να πετάξει μακρυά, στο απυρόβλητο.
Εύγε!
Έχουμε δικαιοσύνη, εδώ χάμου, δεν αστειευόμεθα.
Γιαυτό φυλακίσαμε, μέχρις εξοντώσεως σχεδόν, την Τζέκου, ενώ για τον αστέρα της ζαχοπουλιάδας δεν σημειώσαμε να έχει κάνει κάτι νομικώς, κοινωνικώς, πολιτικώς απαράδεκτο.
ΑΛΟΥΝΑΡ'Σ
Φύλακες και Φυλακές.
.......................
Νεκρός ο ...ασπρουλιάρης Τζάκσον.
.......................
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΣ
Πασοκική «παρένθεση»;;;
ΤΡΥΗΤΗΣ
Επιτέλους εκλογές...
Α'Ι'ΔΗΜΗΤΡ'Σ
Στις 18 σοσιαλισμός...
Θά 'χουμε και νέο Αρχηγό ΝΔ. Ποιός μάς πιάνει...
Ποιός καταράστηκε τον Γ.Α.Π. να πρωθυπουργέψει ΤΩΡΑ;;;
Νέα κυβέρνηση ΠΡΟστασίας ΠΟλίτη...
Α'Ι'ΝΤΡΙΑΣ
Το συλλογικό ...μωρό του ΣΥΡΙΖΑ
Χατήρ' τ' μιανού, χατήρ' τ' αλλ'νού...
Η καθιερώμένη εκμετάλλευση του "Πολυτεχνείου" από τα κόμματα...
ΧΑΜΕΝΟΥΣ
Ομπάμα και Νόμπελ ...ειρήνης.
Εκδηλώσεις για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Τα ίδια Παντελάκη μου...
Κλείσαν τα σχολεία λόγω γρίππης ...Γρηγορόπουλου.

Θα τό τελειώσω κάποτε... Πού θα μού πάει... Ξαναπεράστε

1 σχόλιο:

akrat είπε...

μα ήταν ανάγκη να θυμόμαστε μια τόσοοοοοοοοοοο ωραία χρονιάααααααααααααααααα?????????

ας δούμε την φετινή...