31.8.10

Ένα διεφθαρμένο σύστημα
μόνο διαφθορά μπορεί να φέρει...
O KAKOκράτης υπό την μάσκα του ΠΑΣΟΚικού «Καλλικράτη»

2 σχόλια:

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Όποιος τά κατάφερε να ξεπεράσει το αφόρητο πασοκικό μπλά-μπλά-μπλά περί νέας ...αρχιτεκτονικής των ΟΤΑ μέσω του -κατ' ευφημισμό- "Καλλικράτη", στην εισαγωγή του προς «διαβούλευση» (διαβουκόληση εννοούν αλλά δεν τό λένε...) κειμένου, και διάβασε λίγο παρακάτω, θα πρέπει να κατάλαβε τρία κυρίως πράμματα:

1. Μεταφέρονται αρμοδιότητες στους διευρυμένους Δήμους (σωστό αυτό!) ΧΩΡΙΣ όμως τους αντίστοιχους πόρους! Άλλαξαν δηλαδή τον αποδέκτη της λαϊκής οργής για τις ελλείψεις σε Σχολεία, Νοσοκομεία κλπ από την κεντρική εξουσία στις δημοτικές αρχές και ...καθάρισαν.

2. Mε την φαύλη και καλπονοθευτική κατανομή των εδρών στα Δημοτικά Συμβούλια, ειδικά διαφορετική αν κάποιος συνδυασμός πάρει 50% την πρώτη Κυριακή ή όχι, στήθηκε μια άτεχνη προσπάθεια να αναγκαστούν τα "μικρά" κόμματα, οι Οικολόγοι συγκεκριμένα και ο ΣΥΡΙΖΑ, να συμπράξουν με τους υποψηφίους που θα πάρουν το ....«χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ, αν δεν θελήσουν να διακινδυνεύσουν να μην εκλέξουν ούτε έναν Δημοτικό Σύμβουλο.
Απώτερος στόχος ήταν βέβαια να αναγκαστούν, εφόσον συμπράξουν με το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα αυτά να τό ...βουλώσουν και να μην πουν κουβέντα για την βάναυση μείωση των μισθών και την περικοπή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος που εφάρμοσε ο ...σοσιαλιστικά νεοφιλελεύθερος κ. Παπανδρέου, πολύ πιό σκληρά από ότι ο δεξιός νεοφιλελεύθερος κ. Καραμανλής.

3. Με την άμεση εκλογή κάθε Δημάρχου, και την μετατροπή του σε -σχεδόν- απόλυτο ...Δημοκράτορα {γίνεται πολύ πιό ...«καπετάν-ένας» από ότι ήταν έως τώρα} αναπαράγεται το πρωθυπουργικοκεντρικό αντιδημοκρατικό μοντέλο, θεμελιωμένο από τον δεξιό ...«εθνάρχη» και ισχυροποιημένο από τον ...αριστερό «χαρισματικό».
Και βέβαια το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο!
Διαφθορά, καταλήστευση των πολιτών και του Δημόσιου Κορβανά, ξεπούλημα (με το ...αζημίωτο!) των πάντων στα ιδιωτικά συμφέροντα, ΡΕΜΟΥΛΑ.

Τά χορτάσαμε επί χούντας, τά είδαμε και επί «δημοκρατίας», τά ζούμε ακόμα τώρα. Με ..."πρωταθλητές" βέβαια (επισήμως!) τους Δήμους.
Όλη η ρεμούλα έγινε και γίνεται από ΙΣΧΥΡΕΣ (δηλαδή ανεξέλεγκτες) κυβερνήσεις και βεβαίως από ΙΣΧΥΡΟΥΣ (δηλαδή ανεξέλεγκτους) δημάρχους.

Η γενεσιουργός αιτία δεν είναι η ...«φύση» του Έλληνα.

Η ανυπαρξία ελέγχου είναι.

Ελέγχου που με τον ΚΑΚΟκράτη φρόντισαν επιμελώς να τόν αποκλείσουν.

akrat είπε...

βρε δεν πάνε να κουρευτούν οι εκλογές...

προσωπικός εχέστην...