4.2.11

«Τζαμπατζήδες» VS νταβατζήδες







 O κ. Δημήτρης Ρέππας, υπουργός Υποδομών {και ...νταβατζήδων, όπως ισχυρίζονται μερικοί ανυπάκουοι} με -σοβαρό- ύφος ...σαράντα καρδιναλίων, καθώς λέγαμε παλιά, δήλωσε μεταξύ άλλων στη Βουλή για το θέμα άρνησης πληρωμής διοδίων {αλλά και εισιτηρίων τελευταία...}:
«βεβαίως ενισχύονται από το κράτος οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, όμως ένα μέρος τους πρέπει να αναλαμβάνεται από τον ίδιο το χρήστη για λόγους λειτουργικούς των εταιρειών που προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές, αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης»
και συνέχισε ...ακάθεκτος:
«Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες οι οποίοι όταν θεσπίζονται περιορίζουν τους ισχυρούς και ωφελούν τους αδύναμους».
Από την ...ηρωϊκή εποχή του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου είχε θεμελιωθεί μιά νέα αντίληψη για σωρεία ελληνικών όρων: Προφέρεις μιά λέξη αλλά δεν εννοείς αυτό που εννοούν όλοι αλλά κάτι άλλο, δικιάς σου έμπνευσης, κάποιες φορές μάλιστα εντελώς αντίθετο από αυτό που καταλαβαίνει ο -αμόρφωτος ή μορφωμένος- λαός!
Για παράδειγμα όταν ο «χαρισματικός» ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε "δημοκρατία" εννοούσε το αυταρχικό πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα "ενός ανδρός αρχήπου διαφέρει από την δικτατορία μόνον κατά τον κοινοβουλευτικό μανδύα, που η πρώτη έχει ενώ η δεύτερη όχι.
Επίσης όταν έλεγε «φεύγουν οι αμερικανικές βάσεις» εννοούσε «μένουν οι βάσεις» και όταν έλεγε «ετεροχρονίζεται η Α.Τ.Α.» εννούσε ότι καταργείται κ.ο.κ.
Εντελώς φυσικό ήταν αυτό το «χούϊ» του ιδρυτή να τό εγκολπωθούν και να τό αξιοποιούν εις το διηνεκές όλα τα στελέχη του κόμματος.
Ένα από τα πιό παλιά είναι ο κ. Δημήτρης Ρέππας και βέβαια έχει και επιδεικνύει συνεχώς το ίδιο «χούϊ».
Σύμφωνα με αυτήν την πρακτική λέγοντας "ενισχύονται οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα" εννοεί, όπως άλλωστε βιώνουμε καθημερινά, ότι ξεπουπουλιάζονται, περιορίζεται η χρηματοδότησή τους και -όπου τούς παίρνει- τις ξεπουλάνε σε ιδιώτες εκμεταλλευτές, στους οποίους προσφυέστατα ο προηγούμενος πρωθυπουργός είχε προσδώσει τον χαρακτηρισμό "νταβατζήδες".
Επίσης όταν λέει "κοινωνικής δικαιοσύνης" εννοεί να απομυζώνται οι φτωχοί και μεσαίοι {π.χ. με τον ΦΠΑ, τα διόδια ή και με νέα χαράτσια, όπως για την εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων...} για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιώτεροι {με την μείωση της φορολογίας μετόχων π.χ.}, ώστε να τους ...περισσέψουν λεφτά να κάνουν επενδύσεις, να βρει δουλειά ο «κοσμάκης» κλπ κλπ κλπ.
Είναι πολύ γνωστά αυτά και ίσως βαρετά όταν επαναλαμβάνονται... Συγγνώμην!

Όμως η αφορμή, το "τσίμπημα" για τούτο το άρθρο ήταν για μένα η τελευταία φράση του:
«Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες οι οποίοι όταν θεσπίζονται περιορίζουν τους ισχυρούς και ωφελούν τους αδύναμους».
Όσο τήν διάβαζα και την ξαναδιάβαζα και την ξαναδιάβαζα, τόσο περισσότερο έτριβα τα μάτια μου!!!
Επειδή η εκχώρηση των Εθνικών Οδών σε νταβατζήδες κατά καμμία έννοια δεν μπορεί να εκληφθεί ως «περιορισμός των ισχυρών» αλλά ακριβώς το αντίθετο
και ο πολλαπλασιασμός των σταθμών διοδίων και η τερατώδης αύξηση των τιμών τους κατά καμμία έννοια δεν μπορεί να εκληφθεί ως «ωφέλεια των αδύναμων» αλλά ακριβώς το αντίθετο...
σημαίνει ότι ο κ. Ρέππας μάς λέει να ΜΗΝ σεβόμαστε τους κανόνες που τά θεσπίζουν αυτά, τις συμβάσεις παραχώρησης δηλαδή.
Μπράβο υπουργέ μας!
Τέτοια ειλικρίνεια δεν τήν περίμενα ποτέ από ΠΑΣΟΚο!










Δεν υπάρχουν σχόλια: