19.5.12

ΝΑΙ στο εξής δημοψήφισμα:
Θέλετε άλλο δάνειο ή όχι

Άκομψη και άτεχνη η παρέμβαση της κας Μέρκελ στον προεκλογικό αγώνα. Υπέρ των δήθεν μοναδικών «φιλοευρωπαϊκών» κομμάτων. Τα οποία, κατά το μπλα-μπλά τους, είναι μόνον τα εθελόδουλα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έχουν ψηφίσει την εξαθλίωση των ελλήνων και το -συναφές- ξεπούλημα της χώρας στα (κατά τον άγγλο υπουργό Οικονομικών) ΚΟΡΑΚΙΑ της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς (λέγε με: τοκογλυφίας).
Άκομψη διότι όλοι την χαρακτήρισαν ως ...εντολή προτέκτορα προς προτεκτοράτο.
Άτεχνη διότι έγινε μιά μέρα πριν αναχωρήσει για την συνδιάσκεψη των G8, όπου ήταν φανερές οι πιέσεις από το "δίδυμο" Ολάντ-Ομπάμα για αντιστροφή της μονεταριστικής πολιτικής σε αναπτυξιακή, και θέλησε «να τα πει στην νύφη για να τ' ακούσει η πεθερά»...
Ο (συντηρητικός) πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Σούλτς, που μάς επισκέφτηκε και συναντήθηκε με όλη την πολιτική μας ...βεντάλια, είπε, μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν του φάνηκε και τόσο ...τρομακτικός όσο τον εμφανίζουν διάφορα ΜΜΕ...
Η κα Μέρκελ όμως φαίνεται ότι τρομοκρατήθηκε πράγματι με την ιδέα πως μπορεί -με ξεκίνημα από την ψήφο των ελλήνων στις 6/5 και συνέχεια στις 17/6- να αρχίσει πανευρωπαϊκά να ...ξηλώνεται το πουλόβερ της απάνθρωπης, αντιαναπτυξιακής πολιτικής περιορισμού των αμοιβών και των κοινωνικών παροχών μέχρι επιπέδου εξαθλίωσης. Στο όνομα νομισματικής σταθερότητας, η οποία όμως δεν φάνηκε να κινδυνεύει από την ίδρυση της Ε.Ε. και δώθε. 
Απάνθρωπη, αντιαναπτυξιακή πολιτική η οποία, επιπλέον, έχει αποδειχθεί και εντελώς αποτυχημένη, ακόμα και σ' αυτόν τον  μονεταριστικό στόχο της, αφήνοντας μιά-μία τις χώρες στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων και των απαράγωγων, άϋλων, ακριδικών κεφαλαίων, των hedge funds.

Ας ικανοποιήσουμε λοιπόν -μερικώς- την επιθυμία της κας Μέρκελ. Ας κάνουμε, ταυτόχρονα με τις εκλογές, και ένα δημοψήφισμα στις 17/6:
Δημοψήφισμα με το απλό και κατανοητό ερώτημα: Θέλετε άλλο δάνειο ή όχι.
Και με μοναδικό επιχείρημα των ...αντιδανειακών το ότι το "επαναστατικό" δάνειο (1825-27) το ξεπληρώσαμε μόλις το 2002 (δηλαδή κάπου 180 χρόνια αργότερα...), το αποτέλεσμα είναι φανερό...
Αποτέλεσμα που θα τρομοκρατήσει τα διεθνή ΚΟΡΑΚΙΑ, τα οποία τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση όταν τοκογλύφουν χώρες ολάκερες εις βάρος των λαών τους.
Με ελάχιστη -κατά πώς λένε γνώστες των οικονομικών- προσπάθεια μπορούμε να ζήσουμε ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ. Και να περισσεύουν και λεφτά για κοινωνικές παροχές και ανάπτυξη.
Όσο για τα δάνεια με τα οποία μάς έχουν φορτώσει οι μιζαδόροι, οι ανέντιμοι κλεφτοκράτες, θα βρούμε αργότερα την δύναμη και τα λεφτά για να ξεπληρώσουμε όσο μέρος τους δικαιολογείται στα πλαίσια της ηθικής και της διεθνούς δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: