21.7.12

Τυφλός οδηγός ταξί
στις Βαλεαρίδες Νήσους

Όπως αποκάλυψαν κύκλοι της ισπανικής κυβέρνησης στην έγκριτη εφημερίδα "Ελ Παΐς", στην αυτόνομη επαρχία των Βαλεαρίδων Νήσων συνελήφθη μεγαλοϊδιοκτήτης-οδηγός ταξί ο οποίος έπαιρνε επί χρόνια κοινωνικό επίδομα ...τυφλότητας 100%.
Το γεγονός ετάραξε την κοινωνία της Μαγιόρκας και πυροδότησε ευρύτερη έρευνα για το πώς εκδίδονται τα πιστοποιητικά τυφλότητας στο νησί, όπου οι επιδοτούμενοι τυφλοί εμφανίζονται σε τριπλάσιο ποσοστό  από την υπόλοιπη χώρα.
Εκτός αυτού, σχολίαζαν οι κύκλοι, ο ενλόγω μεγαλοϊδιοκτήτης-οδηγός ταξί, Χουάν Ντελφράνκο Αθνάρ, εκμεταλλευόμενος το κλειστό επάγγελμά του είχε σωρεύσει κεφάλαια ως καταθέσεις στην Τράπεζα "ΒΑΝΚΙΑ", τα οποία ξαφνικά τα απέσυρε προκαλώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στην τράπεζα αυτή, το οποίο, λειτουργώντας ως χιονοστιβάδα, αναστάτωσε όλο το τραπεζικό σύστημα της χώρας και έκανε την τρόϊκα των Διεθνών Οίκων Αξιολόγησης να το υποβαθμίσουν στέλνοντας τα επιτόκια δανεισμού της στα ύψη.
Έτσι η κυβέρνηση Ραχόϊ, όπως υποστηρίζουν οι κύκλοι της, είναι υποχρεωμένη να λάβει σκληρότατα «διαρθρωτικά» και οικονομικά μέτρα λιτότητας:
1. Κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
2. «Οριζόντια» περικοπή των συντάξεων κατά 40%.
3. Απορρύθμιση-ελαστικοποίηση της εργασίας με κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων που κάνουν την χώρα μη ανταγωνιστική. Σ' αυτό το πνεύμα εντάσσεται η αναστολή επ' αόριστο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η περικοπή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 33.33%.
4. Ευρείες αποκρατικοποιήσεις-αξιοποιήσεις από τις οποίες δεν αποκλείεται ακόμα και η εκχώρηση σε Διεθνή Επενδυτικό Όμιλο του του "φιλέτου" των Βαλεαρίδων, του 3ου νησιού του συμπλέγματος, της Ίμπιτζας δηλαδή, κίνηση η οποία θα βελτίωνε σε σημαντικό βαθμό το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων του ισπανικού κράτους. Εξετάζεται επίσης η ανάθεση (με ΣΔΙΤ) της διαχείρισης των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως και η αναβίωση-εκχώρηση των ταυρομαχιών.
5. Αύξηση του ΦΠΑ κατά πέντε μονάδες, ώστε να μειωθεί η αλόγιστη κατανάλωση και άνοιγμα των φαρμακείων την Τετάρτη το απόγευμα για να σταματήσει η δυσλειτουργία του κλάδου, που επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διογκώνοντας στο διπλάσιο την φαρμακευτική δαπάνη.
6. Ανανέωση των αποθεμάτων σε λαστιχένιες σφαίρες, χημικά, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ασπίδες, μπότες, κλομπς και λοιπού εξοπλισμού των Αστυνομικών Δυνάμεων Καταστολής, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το αναμενόμενο κύμα διαμαρτυριών, το οποίο εμφανίζεται να εμψυχώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: