5.4.14

Οι ανεγκέφαλοι "εγέρθητοι" ως στήριγμα -αν όχι και ...πυλώνας- της σαμαροΝΔ

1. Εν αρχή ήν ο φόβος!
Δεν ξέρω αν ο ευαγγελιστής Ιωάννης τον θεωρούσε ως βασικό «συστατικό» του "Λόγου". Έχω καταλήξει όμως ότι ήταν και είναι βασικό και κύριο -και όχι σπάνια το μόνο...- εργαλείο επιβολής και διατήρησης της εξουσίας των πάσης φύσης και ιδιότητας εξουσιαστών πάνω στον ανθρώπινο περίγυρό τους.
Μυριάδες τα ιστορικά και τρέχοντα παραδείγματα-αποδείξεις.
# Η υπερέχουσα αλκή ενός μέλους όποιας ανθρώπινης ομάδας στην «απαρχή»(*) διακριτής ύπαρξης του ανθρώπου ως είδους φόβιζε τα υπόλοιπα μέλη της και τα μετέτρεπε σε πειθήνιους «υπηκόους» του.
# Το ...προπατορικό αμάρτημα {τί ύψιστη ηλιθιότητα, φίλοι μου...}, η βούληση δηλαδή των "πρωτόπλαστων" να φάνε τον καρπό του Δέντρου της Γνώσης(**), χρησιμοποιήθηκε εντατικώτατα για τον μόνιμο εκφοβισμό {μέσω δημιουργίας πλέγματος ενοχής} των ανθρώπων και την υποταγή τους στις βουλές και τα συμφέροντα του ιερατείου.
# Η στρατιωτική ισχύς ήταν -και είναι ακόμα σε κάποιο βαθμό δυστυχώς- το μέσο μετατροπής ολόκληρων λαών σε δούλους αλλά και απομύζησης του πλούτου των εδαφών τους, όχι μόνον μετά από νίκες αλλά και «απλώς» με τον φόβο που εμπνέει.
# «Τάλε-κουάλε» τώρα και η οικονομική ισχύς, που προήλθε κυρίως από την δουλοποίηση και την αρπαγή. Τον χαρακτήρα της μόνον άλλαξε όχι τον στόχο: Δουλοποίηση και αρπαγή, με την "μεταμοντέρνα" έννοιά τους.
# Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές η δεξιά {από την -λεγόμενη- "κεντρο"δεξιά έως και την "ακρο"δεξιά} ως κύριο εκλογικό «επιχείρημα» για να συγκρατήσει ψήφους μετά την σαραντάχρονη -και βάλε...- οικτρή αποτυχία της στην, με ...αλλαξοκωλιές, διακυβέρνηση, χρησιμοποίησε τον εκφοβισμό πως αν δεν τους ψηφίσουμε θα μάς εκδιώξει η ΕΕ από το ...ελντοράντο της.
Με τόσα ιστορικώς επιτυχημένα μοντέλα «άρχειν δια του φόβου» πώς να μην υποκύψουν οι "ταγοί" στον πειρασμό να χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως τους "κουκουλοφόρους" για να κλειστούν οι, εξαθλιωμένοι από την διακυβέρνησή τους, μικρομεσαίοι/νοικοκυραίοι στο καβούκι τους και να μην διαμαρτύρονται έμπρακτα βάζοντας σε κίνδυνο την εξουσία τους;;;
Και το ποιά ήταν η κύρια σύνθεση των "κουκουλοφόρων", που εμφανέστατα είχαν την ανοχή των δυνάμεων προστασίας {της κυβέρνησης από τον...} πολίτη, αποδεικνύεται -εναργέστατα για κάθε εχέφρονα- από το ότι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τις διαδηλώσεις μετά την αλλαγή στάσης των σαμαρ-ακρο-δεξιών απέναντι στους "εγέρθητους". Εξαναγκασμένης αλλαγής στάσης μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ουσιαστικό στήριγμα της σαμαρ-ακρο-δεξιάς έως τότε οι "εγέρθητοι".
2. Μη αναμενόμενη διόγκωση
Το σαμαρ-ακρο-δεξιό επιτελείο, με επικεφαλής τον ίδιο βέβαια, ήξερε καλά το ποιόν των "εγέρθητων", την εγκληματική τους δράση αλλά και την γελοία παραστρατιωτική οργάνωση και εκπαίδευσή τους, τον άθλιο χιτλερικό μιμητισμό τους, την θλιβερή -κυριολεκτικά για κλάμματα- «ιδεολογία» τους.
Έτσι δεν περίμεναν να ξεφύγουν από τα ελάχιστα, τα περιθωριακά ποσοστά ψήφων. Δεν περίμεναν να ανεβούν εκλογικά αφαιρώντας, «δικούς τους» προφανώς, ψηφοφόρους.
Όμως έπεσαν καντάρια έξω...
# Οι "κρυπτο"φασίστες, οι λάτρεις της κτηνώδους δύναμης(***), του τσαμπουκά, της αυτοδικίας είναι πολύ περισσότεροι από τους ανοιχτούς, τους "μελανοχίτωνες" και εν πολλοίς γελοίους, φασίστες. Έχω ξαναγράψει εδώ κι αλλού ότι όλοι μας κουβαλάμε έναν φασίστα μέσα μας, προϊόν του εγωϊσμού μας και της απότοκης ανασφάλειας. Πολλοί -οι αισθητά πιό πολλοί ελπίζω...- τον ελέγχουμε όμως σε "κανονικές" συνθήκες και δεν τον αφήνουμε να μάς υποδουλώσει.
# Η απόγνωση από την σχεδιασμένη-εκτελεσμένη εξαθλίωση μεγάλου μέρους των ελλήνων και η στέρηση κάθε ελπίδας εξανθρωπισμού της ζωής τους είναι πολύ κακός σύμβουλος. Και οδηγεί κάποιους σε επιλογές εκδίκησης ακόμα και μέσω των γελοίων "εγέρθητων"...
Τους έτσουξε πολύ τους σαμαρ-ακρο-δεξιούς το ποσοστό Μιχαλολιάκου στις εκλογές του 2012. Τους έτσουξε έστω κι αν εντωμεταξύ είχαν απορροφήσει μεγάλο μέρος από το καρατζαφέρειο μόρφωμα μέσω των αδωνοβορίδηδων και πήραν την «πρωτιά» και το "δώρο" των 50 εδρών, που προβλέπει το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, που επινόησε ο Σκανδαλίδης και χειροτέρεψε ο Παυλόπουλος...
3. Το κακό είναι καλλίτερο από το χειρότερο...
Η εκλογική διόγκωση όμως των "εγέρθητων" είχε και οδυνηρές για την κοινωνία συνέπειες. Κυριώτερη ήταν η άνετη πλέον χρηματοδότηση και η μέσω αυτής πύκνωση των γραμμών των μιχαλολιάκειων "ταγμάτων εφόδου" με ευάριθμους μπρατσωμένους ελληναράδες. Έτσι -και έχοντας την «διακριτική» ανοχή ευμεγέθους(****) ποσοστού αστυνομικών- επέκτειναν την παρακρατική τους δράση με φανερούς ξυλοδαρμούς, μεταναστών και μη, εδώ κι εκεί, βίαιη εκδίωξή τους από τις λαϊκές αγορές αλλά και γελοιότητες όπως η αιμοδοσία και η διανομή τροφίμων «μόνον για έλληνες».
Το σαμαρ-ακρο-δεξιό επιτελείο τότε συνέλαβε ...μεγαλοφυές σχέδιο: Να κάνουν την "ατζέντα" των "εγέρθητων" κρατική πολιτική και, κατά τις εκτιμήσεις τους, να ...τσιμπήσουν έτσι μέρος από τα δημοσκοπικά τους ποσοστά.
Και νά 'σου οι επιχειρήσεις-σκούπα κατά των μεταναστών {είτε είχαν είτε δεν είχαν «χαρτιά»}, νά 'σου τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νά 'σου οι ρατσιστικής οσμής (ν)τροπολογίες. Με τον ΒαγγΒενιζέλο δεμένο ...χειροπόδαρα, μέσω της -προσωρινής ελπίζω....- απαλλαγής του για το έγκλημα απόκρυψης της "Λίστας Λαγκάρντ", μπορούσαν να υπερκεράσουν τις ασθενικές ενστάσεις της -συγκυβερνώσας τότε- ΔΗΜΑΡ.
Ο δέ μέγας, ...λυνοδένων στην κυβέρνηση, Μπαλτάκος λέγεται ότι προειδοποίησε: Μη μάς ζορίζετε πολύ γιατί έχουμε ως λύση συγκυβέρνησης και τους "εγέρθητους"...
4. Δεύτερη και τρίτη λαθεμένη εκτίμηση
Η υιοθέτηση της "εγέρθητης ατζέντας" ήταν λάθος ΚΑΙ από μικροπολιτική άποψη. Ήταν το δεύτερο μεγάλο λάθος του σαμαρ-ακρο-δεξιού επιτελείου: Τα δημοσκοπικά ποσοστά των "εγέρθητων" όχι μόνον δεν έπεσαν αλλά έδειχναν και ανοδική τάση. Τυχαίνει να ξέρω κάπως τον Χρύσανθο, τον "ιθύνοντα νού" των σαμαρικών, από όταν ήταν νέος και «αριστερός» και δεν μέ εξέπληξε το γεγονός. Η έπαρση συνδυασμένη με την καιροσκοπία δεν έχω δεί να αποδίδει ποτέ και πουθενά.
Κι εκεί που ψάχνονταν για το τί θα κάνουν, η -από πολλές πλευρές εγκληματική- οργάνωση των ναζιστών, αποθρασυμένη, άλλαξε την ατμόσφαιρα δολοφονώντας, ανοιχτά και "εν ψυχρώ", έναν έλληνα αυτή τη φορά, τον Παύλο Φύσσα.
Και βαλτή να ήταν {που δεν ήταν...} δεν θα βοηθούσε τόσο την σαμαροΝΔ.
Παρευθύς ο Δένδιας διατάχθηκε να ...θυμηθεί τις 32 {ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ} εκκρεμούσες υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών των "εγέρθητων" και να παραδώσει τους σχετικούς φακέλλους στη Δικαιοσύνη. Που έτσι άρχισε να κάνει πλέον τη δουλειά της στο θέμα, το οποίο ο Δένδιας κρατούσε ως ...φυλαχτό. Κι άρχισαν βέβαια οι ανακρίσεις και οι προφυλακίσεις των "εγέρθητων" αστεριών.
Παρευθύς τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών Μ.Μ.Μ.Ε.(*****) ...τσίριζαν για την αποφασιστικότητα της σαμαροκυβέρνησης να πατάξει την ανομία... «Σιγά τον πολυέλαιο», εξωνημένα φερέφωνα. Σιγά μην σάς πιστέψουμε...
Όμως και πάλι, για τρίτη φορά, το επιτελείο έπεσε έξω στις προσδοκίες του. Έπεσαν μεν τα δημοσκοπικά ποσοστά των "εγέρθητων" αλλά όχι και πολύ ώστε να δημιουργήσει ελπίδες πρωτοπορίας {και άρα ...είσπραξης των 50 εδρών} από την ΝΔ. Έμενε καθηλωμένη και δεύτερη μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και τότε...
5. Τότε... «εγεννήθη ημίν Μπαλτάκος»
Πέρα από όσα έχουν γραφεί και ακουστεί ο Μπαλτάκος κατά τη γνώμη μου είχε ταχθεί να παίξει το ρόλο γέφυρας μεταξύ των "εγέρθητων" και της σαμαρ-ακρο-δεξιάς. Και τον έπαιζε καιρό τώρα. Από την αρχή του σχηματισμού της κυβέρνησης Σαμαρά. Τον έπαιζε σε πολλά ταμπλώ, πέραν αυτού της συγκυβέρνησης μαζί τους, που φανερά δεν θα γινόταν ανεκτός.
Το κύριο "ταμπλώ", ειδικά μετά την άρση ασυλίας και άλλων "εγέρθητων" βουλευτών και της προοπτικής να προφυλακιστούν με βάση μεγάλο όγκο τρανταχτών αποδείξεων της ενοχής τους, ήταν νομίζω η δημιουργία κλίματος ενσωμάτωσης στη ΝΔ, όσων στελεχών δεν ήταν εκτεθειμένα σε έκνομες ενέργειες, σε βίντεο «ταγμάτων εφόδου» ή άλλων φασιστικών γελοιοτήτων κλπ.
Που αυτά τα στελέχη θα τραβούσαν πίσω τους και αρκετούς ψήφους της υπό διάλυση εγκληματικής οργάνωσης.
Περί επανάληψης -τρόπον τινά...- της ιστορίας ΛΑΟΣ-Άδωνις-Μάκης επρόκειτο...
Αυτός κατά την γνώμη μου ήταν ο κύριος ρόλος του Τάκη...
Έλα όμως που τα θαλάσσωσε...
Έλα που δεν είχε το στοιχειώδες "νιονιό" να εκτιμήσει ότι μπορεί να τον παγίδευε ο "εγέρθητος" υπαρχηγός...
Δεν ήξερε φαίνεται ο δυστυχής το -κινέζικο λένε- απόφθεγμα:
Ο υπάλληλος που ξέρει να κλέβει ΓΙΑ μάς,
ξέρει να κλέβει και ΑΠΟ μάς.
6. Το άκρον άωτον...
Παραζαλισμένη η σαμαρική ακροδεξιά στενοσυμμορία, που ουσιαστικά κυβερνά τη χώρα, δοκιμάζει τώρα να «αξιοποιήσει» το γεγονός ...διορίζοντας τους "εγέρθητους" επικεφαλής της αντιπολίτευσης: Την μυκτηρίζει σε υψηλότατους μάλιστα τόνους ότι τους ακολουθεί, όταν ζητάει λογοδοσία-παραίτηση του Σαμαρά.
Σωπάτε, καλέ. Σάς ξέρουμε από χτές-προχτές-πέρσυ-πρόπερσυ...
Μην κουράζεστε πολύ. Μάς πείσατε...
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρξε κάποια "αρχή" ή "απαρχή" αλλά στάδια της εξέλιξης. Κάποτε ριζικά ίσως αλλά πάντα "στάδια" και όχι "αρχή".
(**) Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ένα παμπόνηρο μόρφωμα, όπως το βιβλικό ιερατείο, έκανε τόσο μεγάλη γκάφα: Να καταδείξει πως ο μέγας, ο κύριος εχθρός του είναι η ΓΝΩΣΗ. Λέτε να τους είχε αποβλακώσει ο απύθμενος σκοταδισμός τους;;;
(***) Δεν είναι μόνο η δύναμη των ...μπράτσων. Και η οικονομική δύναμη μαζί με πολλές ...αδερφούλες της κτηνώδεις είναι
(****) Κάποιες εκτιμήσεις/δημοσκοπήσεις ανέβαζαν το ποσοστό των "φίλα προσκείμενων" αστυνομικών ακόμα και στο 45%!!! 
(*****) Μέσα Μαζικής Μαλάκυνσης Εγκεφάλου

1 σχόλιο:

akrat είπε...

καλησπέρα

μωρέ τα λες ταμάμ