24.5.14

Έ! Αφού το είπε ο ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ...
εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο
από το να συμφωνήσω ...«κάθετα»

Διότι, φίλοι μου, πρωθυπουργός είναι το άτομο! Ό,τι λέει το έχει μελετήσει καλά! Αν όχι ο ίδιος, προσωπικά, σίγουρα το έχει μελετήσει καλά ο ακροδεξιός συρφετός που διάλεξε να έχει γύρω του ως -ακριβοπληρωμένους από εμάς...- συμβούλους!
Αν δεν συμφωνήσουμε με όσα κάθε φορά κατεβάζει η σοφή κούτρα τους, είναι σαν να πετάμε τα λεφτά που τους πληρώνουμε!
Είπε ο πρωθυπουργός χτές στην ομιλία προς τα πλήθη στο Σύνταγμα:
«Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος».
Ποιό είναι το χάος στο οποίο θα μάς γυρίσουν; Μα προφανώς ό,τι υπήρχε πριν αναλάβει ο ίδιος να κάνει τον πρωθυπουργό!
Ποιοί είναι αυτοί που μάς οδήγησαν στο χάοςΜα προφανώς αυτοί που ήταν πρωθυπουργοί από 40 χρόνια πριν έως ότου ανέλαβε πρωθυπουργός ο ίδιος!

Θα φρεσκάρω τη μνήμη σας για το ποιοί ...πρωθυπούργεψαν, ποιοί μάς κυβέρνησαν:

1974 - 1977
Με συντριπτικό ποσοστό, πάνω από 50%, παίρνει την κυβέρνηση η "ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ", με πρόεδρο-αντιπρόεδρο τους κομμουνισταράδες Χαρίλαο Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο.
1977 - 1981
Ο Κύρκος, που ήδη είχε αποσχισθεί ως ΚΚΕ(εσ) μαζί με τον Δρακόπουλο, συμπράττει στη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ των 5" με τους Μαγκάκη, Κωνσταντόπουλο, Ψαρουδάκη και Γλέζο και παίρνει την κυβέρνηση, με χαμηλότερο κάπως ποσοστό. Τότε ήταν που είπε το διαβόητο: «Έξω πάμε καλά, μέσα όχι».
1981 - 1985
Με σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" ο Φλωράκης, με σκέτο το ΚΚΕ πλέον, παίρνει την κυβέρνηση και κυβερνά ανεξέλεγκτα. Όταν κάποτε τον στρίμωξαν ότι κάποιο «δικό του παιδί» έτρωγε τον αγλέορα, το καταδίκασε με το -επίσης διαβόητο- «είπαμε να κάνει κάνα δωράκι στον εαυτό του... αλλά όχι και 500 εκατομμύρια»!
Αμέσως συμμορφώθηκαν τα περισσότερα «δικά του παιδιά»... Στο εξής έκαναν δωράκια στον εαυτό τους αυστηρά μέχρι 499.999.999 (δραχμές).
1985 - 1989
Συνεχίζεται η φαύλη διακυβέρνηση από το ΚΚΕ, που καταργεί πλέον την «ΑΤΑ»(*) και επιβάλλει «λιτότητα». Τότε ο Φλωράκης λέει το περίφημο «βλέπω φώς στο βάθος του τούννελ»...
1989 - 1993
Με μιά ανίερη συμμαχία Φλωράκης-Κύρκος σχηματίζουν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, αρπάζουν πάλι την εξουσία, επιβάλλουν ντούρο νεοφιλελευθερισμό, ιδιωτικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, διπλασιάζουν την τιμή των καυσίμων και νομοθετούν την «απόσυρση» για τις βραδυπορούσες σακαράκες, ώστε να πλουτίσουν οι εισαγωγείς αυτοκινήτων και «να κάνουν επενδύσεις». Πέτυχαν ταυτόχρονα να πολλαπλασιαστούν τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα (από τα νέα αυτοκίνητα που έτρεχαν πολύ σε παλιούς δρόμους...) και να λιγοστέψουν οι πολίτες. Έτσι, με λιγότερη «πλέμπα», κυβερνούσαν πλέον χωρίς μεγάλα προβλήματα...
1993 - 1996
Ένα μεγάλο κομμάτι του ΚΚΕ αποχωρεί από τον "ΣΥΝ", ο οποίος όμως εξακολουθεί να κυβερνά αρχικά με την Μαρία Δαμανάκη και ύστερα με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Κυβερνά... τρόπος του λέγειν δηλαδή αφού βλέπουν το φώς της δημοσιότητας καταγγελίες ότι από το ..."ΩΝΑΣΕΙΟ" δεν κυβερνιέται ο τόπος. Πιό πρίν είχε δημιουργηθεί και το πρόβλημα "πόθεν έσχες" για την αγορά του -κατά Βαγγέλη Γιαννόπουλο- «κωλόσπιτου της Εκάλης», το οποίο όμως καλύπτεται με το ευφυέστατο νομικό κόλπο «άτοκο δάνειο χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής», στο οποίο συμπράττει και ο νύν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, που κάποτε πρέπει να μάς εξηγήσει κάποια πράμματα σχετικά...
1996 - 2000
Ο "ΣΥΝ", ο οποίος σταδιακά εξελίσσεται σε "ΣΥΡΙΖΑ", εξακολουθεί να κυβερνά και προς το τέλος της περιόδου, υπό τον Αλέκο Αλαβάνο πλέον, βυθίζεται σε σκάνδαλα των "ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ" έργων και του Χρηματιστήριου.
2000 - 2004
Ο Αλέκος Αλαβάνοςμε στεντόρεια τη φωνή, αποστομώνει στη Βουλή τους επικριτές για τα κυβερνητικά σκάνδαλα με τις περίφημες φράσεις «ας πρόσεχαν»(**) και «αυτή είναι η Ελλάδα».
Ο κορυφαίος Συνταγματολόγος Βαγγέλης Κατρουγγέλος προωθεί τη διαβόητη διάταξη «περί ΜΗ ευθύνης υπουργών» και «βασικού μετόχου» υπό τα καταιγιστικά χειροκροτήματα τόσο των πράσινων όσο και των γαλάζιων της Βουλής.
2004 - 2007 - 2009 - 2011 - 2012
Αλλεπάλληλες κυβερνήσεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα καταδιώκουν, με σφοδρότητα και ανηλεώς, αρχικά τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ και αργότερα...
1. Τους εργαζόμενους.
2. Τους συνταξιούχους.
3. Τους φαρμακοποιούς, μικροεμπόρους, επαγγελματίες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες.
4. Τους μικροομολογιούχους, αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς, συμβολαιογράφους.
5. Όποιους έχουν ένα διαμέρισμα, ένα σπιτάκι ή κάνα χωράφι στο χωριό.
6. Όποιους είχαν την ...δυστυχία να έχουν ρολόϊ της ΔΕΗ...

Πονηρότατα όμως -για να κάνουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !- αφήνουν απείραχτους λιστολαγκαρντιούχους, πλοιοκτήτες, βιομήχανους, λαμόγια, λαθρέμπορους, γκόλντεν-μπόϋς, τραπεζίτες, «συμβούλους», καναλάρχες και δεν συμμαζεύεται.

Ψηφίζω ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑ
για να γλιτώσω όλ' αυτά!
- - - - - - -- - - - - - - - - - -
(*) Α.Τ.Α.= Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή {μισθών}
(**) Για τους φουκαράδες άσχετους που πείστηκαν από τον Παπαντωνίου κ.ά. ότι θα πλουτίσουν γρήγορα και καταχρεώθηκαν ή πούλησαν σπίτια γιά ν' αγοράσουν μετοχές...
Υ.Γ.
Την διαστρέβλωση του επιθέτου του πολυχρονεμένου μας πρωθυπουργού {ο θεός [του] να μού κόβει χρόνια και να τού τα δίνει ως πρωθυπουργικές μέρες...} την πήρα από το μπλογκ του Χάρρυ Κλύνν, που κι αυτός την είχε πάρει από άλλον... δεν θυμάμαι ποιόν...
Υ.Γ.-2
Μην κοψοχολιαστείτε! Άγω το εβδομηκοστό τέταρτο και πάσχω από ΧΑΠ, δύσπνοια, κολπική μαρμαρυγή, ισχαιμία, έχω περάσει ένα ΟΠΟ και έχω κάνει δυό "μπαλονάκια"... Όσα χρόνια και να μού κόψει ο θεός [του], λίγα θα είναι... Άρα λίγες θά 'ναι και οι μέρες του. 

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Έχει δίκιο ο άνθρωπος. Ας του δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία προτού επιστρέψουμε στο πρότερο φαύλο καθεστώς της Αριστεράς!