15.8.07

Ζώδια και ζώα, ατάκτως ερριμμένα...

Και γιατί με τζίνισε συμπλογκολόγος (λέξη κι αυτή...) και γιατί με την ραστώνη του καλοκαιριού αυξήθηκε η φιλοπαίγμων διάθεσή μου, λέω να σάς παραθέσω το πολιτικό μας ζωολόγιο, συγγνώμην ΖΩΔΙΟΛΟΓΙΟ ήθελα να πληκτρολογήσω, κ. Εισαγγελέα, μην με παραπέμψετε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ουδόλως ΤΑΥΡΟΣ (εν υαλοπωλείω) είναι ο κυρ-Μπάϋρον, ο επί της Δημόσιας Αταξίας αόκνως εντρυφών. Ταύρος εν ...χαμαιτυπείω είναι το άτομο, παραζαλισμένος ως εκ τούτου. Γιαυτό όλο ...λατινικά μιλάει.
Το ρόλο του ΤΑΥΡΟΥ πλειστάκις τον παίζει και ο Πάγκαλος, εν τρελλοκομείω αυτός. Ό,τι του κατεβαίνει λέει, σίγουρος όντας πως δεν θα τού φορέσουν ζουρλομανδύα, αφού ήδη ΜΕΣΑ είναι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (δηλαδή κάβουρας, αγράμματοι, όχι η κακιά αρρώστια!) είναι ο Γιωργάκης (με ωροσκόπο τον Υδροχόο, νεροκουβαλητή απλοϊκά, τον Πέτρο) ο οποίος όλο προς τα πίσω περπατάει, σαν κάβουρας. Τί παράξενο κι αυτό! Νά ‘ναι λέτε γραμμένο στο DΝΑ της οικογένειας; Μυστήριο.
Μην ξεχνάμε και το «Πιστεύομεν εις την Λαοκρατίαν» που εκτόξευσε το 1945 ο παππούς...

ΔΙΔΥΜΟΙ είναι η Ντόρα (πρωθυπουργός εν αναμονή στο μυαλό του μπαμπά της) και ο χοντροβαγγέλας (αρχηγός εν αναμονή αυτός...): Είδατε σε κανένα από αυτά τα, δήθεν πολιτικά, τηλεορασικά χαζοπάνελ να είναι η μία χωρίς να είναι κι ο άλλος; Όχι.
Δίδυμοι λοιπόν οι εν αναμονή.

ΤΟΞΟΤΗΣ είναι ένας: Ο Αλογοσκούφης. Αν ρωτείστε γιατί, σημαίνει ότι δεν αντιληφθήκατε πόσα βέλη έχετε φάει (στην τσέπη) αφόταν πήρε εξουσία.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ όμως είναι πολλοί! Ο προαναφερθείς Πέτρος (ως φοιτητής έμενε στο απέναντί μου διαμέρισμα. Αν είχα καταλάβει σε τί θα εξελίσσονταν, θα τον είχα κάψει ζωντανόν! Τόσο κακούργα αισθήματα έχω!) και άλλοι, ών ουκ έστιν αριθμός. Παυλόπουλοι, λιάπηδες και παπαληγούρηδες, αυγερινοί, σκανδαλίδηδες και παπαδόπουλοι κουβαλάν νερό. Ο Μπένος το κατάλαβε εγκαίρως και την έκανε... Δεν τού πήγαινε ο ρόλος.

ΛΕΟΝΤΕΣ είναι επίσης απειράριθμοι. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Πιάσε Γιακουμάτο και Κουλούρη, πήγαινε στην Παπαρήγα (αυτή ίσως με το δίκιο της), άντε μετά στον Λαφαζάνη και τον ...Άδωνι (όνομα που τού βρήκαν...) και δεν τελειώνεις πουθενά. Τώρα στίς εκλογές θα δείτε τί θα γίνει... Όλοι λεοντή θα φορέσουν.

ΙΧΘΥΣ όμως είναι ένας και μοναδικός: Ο Καραμανλέας με ωροσκόπο τον ΟΦΙΟΥΧΟ (φιδοκράτη) Ρουσσόπουλο. Άχνα δεν βγάζει ο άνθρωπος όταν πρέπει. Ξεσπάει όμως, ευφραδέστατα, σαν χείμαρρος, όταν κανέναν δεν ενδιαφέρει το θέμα...

ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ μην ψάχνετε να βρείτε ανάμεσα στους πολιτικούς μας. Εάλω η Πόλις προ αμνημονεύτων χρόνων...

Αντίθετα θα βρείτε πολλούς ΖΥΓΟΥΣ (παλάντζες). Πότε γέρνουν απ’ εδώ, πότε απ’ εκεί. Σαν τον Παπαθεμελή ένα πράγμα. Αν και επ’ εσχάτοις το άτομο έχει κατηγορηθεί ως πολιορκητικός ΚΡΙΟΣ από τον Καρατζαφέρη. Ίσως ο Γιώργος (θανατηφόρος ΣΚΟΡΠΙΟΣ ο ίδιος) να έχει, μιά φορά κι αυτός, δίκιο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, το μυθικό αυτό ζώο που δεν ήταν ακριβώς τίποτα, μόνο οι Ανδριανόπουλος και Ανδρουλάκης έμαθα ότι είναι. Δεν είμαι όμως σίγουρος, θα σάς γελάσω.
Παράξενο όμως που και τά δύο ονόματα από «ΑΝΔΡ» αρχίζουνε. Τί λέτε γυναίκες; Σάς θυμίζει κάτι; Έστω αμυδρά;

Στα κινέζικα ζώα δυστυχώς είναι πολύ φτωχή η ως τώρα συγκομιδή πληροφοριών μου, τί ζώο (κινεζικό) είναι δηλαδή καθένας από τους πολιτικούς μας.

Με κάθε επιφύλαξη, και ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμην για κάθε τυχόν κακό συνειρμό που μπορεί να προκληθεί, μεταφέρω τις εξής ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες:

ΛΑΓΟΣ ακούγεται ότι είναι ο Παπαθεμελής. Έτσι τον αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Ξέρει αυτός κινέζικα... Τα «μιλάει» φαρσί.

ΣΚΥΛΙ είναι λένε ο Αλαβάνος (στη δουλειά...) αλλά κι ο Γιάννης Παπαθανασίου.

ΑΙΓΕΣ λέγεται ότι είναι απαξάπασες οι Ε.Γ.Ε.ς, μάλλον όμως για παρήχηση πρόκειται.

Στον ΟΦΙ άκουσα ότι ανήκει ο ως άνω. Γ. Κ/τζ. Ίσως όμως να είναι παρανόηση και απλώς να υποστηρίζει τον Ο.Φ.Η.... Εμένα ως ΔΡΑΚΟΣ περισσότερο μού κάνει, αλλά δεν παίρνω όρκο.
Και για τους Βουρλούμη του ΟΤΕ και τον Μάκη ...Γκιούλογλου άκουσα πως ΟΦΙΣ είναι. Δεν το πιστεύω όμως, ούτε κι εσείς πρέπει να πιστέψετε κάτι τέτοιο.
(Σ.τ.Σ.: Στα τούρκικα "γκιούλ", πως λέμε γκιούλ-μπαξέ, είναι το τριαντάφυλλο και "-ογλου" είναι το δικό μας -όπουλος)

ΚΟΚΟΡΑΣ 100% ο Γιακουμάτος, αυτό μού το μεταφέρουν ως ασφαλή πληροφορία. Τί να πω εγώ;

Οι υπόλοιπες πληροφορίες ότι ο Καραμανλής είναι (στο κινέζικο αστρολόγιο) ΒΟΥΣ, η Μπακογιάννη ΤΙΓΡΙΣ, η Δαμανάκη ΜΑΪΜΟΥ, ο Βαγγ. Βενιζ. ΓΟΥΡΟΥΝΙ, η Γιάννα ΠΟΝΤΙΚΙ κι ο Πολύδωρας ΑΛΟΓΟ (με την αρχική σημασία της λέξης!) διαψεύδονται διαρρήδην ως ανακριβείς.

Οι δικές σας πληροφορίες, ή έστω αντιλήψεις, αδερφέ, περί πολιτικών ζώων και ζωδίων όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτες αλλά και ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.
Εκλογές έρχονται! Ενεργοποιηθείτε! Στείλτε τη γνώμη σας!
Με ποιά άλλα κριτήρια θα ψηφίσουμε δηλαδή; Με τα προγράμματα;
Ν.Α.ΛΑΜΠΗΣ

4 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

19-8-07

Κι εγώ ο πτωχός Οφιούχος, ποίαν τύχην θα έχω εις τας εκλογάς, κύριε Μεντιολάμπη μας;

Ν.

Emilly είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Emilly είπε...

Βλέπω κ. Λάμπη μας και από ζώδια δεν υστερείτε καθόλου. Απεναντίας! Μήπως σχεδιάζετε και καμιά επέκταση προς το κινέζικο ωροσκόπιο; Δεν είναι κακιά ιδέα (γιατί υπάρχει και ανταγωνισμός)...
;)
Πάντως πολύ καλό το ποστ και καλή συνέχεια!

Ναπολέων Παπαδόπουλος είπε...

Ναι, αυτό λείπει... Το κινέζικο... Τώρα μάλιστα που κατακτούν τις αγορές, πρέπει να το κοιτάμε...