5.10.07

«Νέο» εκλογικό σύστημα. Πάντοτε παλιά τακτική...

«Νέο» εκλογικό σύστημα θα προωθήσει ο κ. Καραμανλής, όπως είπε στην προγραμματική του ομιλία στη Βουλή. Για να βγαίνει στα σίγουρα αυτοδύναμη κυβέρνηση...
Αυτό μάς μάρανε. Αυτοδύναμες ήταν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις από το 1952 και μετά. Και ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ βέβαια όλες, γιατί η αυτοδυναμία τους στηρίζονταν στα εκλογικά συστήματα κι όχι στη συναίνεση του λαού, στην έγκριση της πολιτικής τους.
Για τις εκλογές του ...2015, συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, θα είναι το «νέο» εκλογικό σύστημα. Προεξοφλώντας ότι θα εξαντλήσει και τις δύο τετραετίες...(*). Τόση αλαζονία.

Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τον εαυτό του, τού 2004. Τότε είχε πετάξει το πυροτέχνημα της Αναθεώρησης του Συντάγματος, κεραυνό εν αιθρία. Έτσι για νά 'χουμε να ασχολούμαστε με κάτι και να μην δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην υπόλοιπη κυβερνητική δραστηριότητα ή αδράνεια.
Όχι που δεν θέλει αναθεώρηση το Σύνταγμα. Θέλει και παραθέλει. Έτσι που το σχεδίασε αρχικά ο "θείος", το ...βελτίωσε -επί το αυταρχικότερον- ο μέγας δημοκράτης και σοσιαλιστής Ανδρέας, και το ...αποτελείωσε αυταρχικά ο άλλος "μέγας" συνταγματολόγος Βαγγέλης, έτσι που το ΜΟΝΟ που αποπνέει να είναι η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, εν "δημοκρατία", «ενός ανδρός αρχή», βεβαίως και θέλει ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ !!!
Όχι όμως τόσο των άρθρων 16 & 24.... Άλλων, πολλών, άρθρων θέλει αναθεώρηση. Για δημοκρατική, στ' αλήθεια, διακυβέρνηση.

Έτσι έγινε και με το εκλογικό σύστημα. Του Καραμανλή αρχικά. Στο οποίο είχε εναντιωθεί σφόδρα ο Αντρέας και το ΠΑΣΟΚ, πράγμα όμως που δεν τούς εμπόδισε, τους λεχρίτες ταγούς του ΠΑΣΟΚ, να τό υιοθετήσουν και να τό εφαρμόσουν σε πολλές εκλογές μετά, όταν πήραν την εξουσία. Γιατί απλώς τούς βόλευε στη διατήρησή της, ασχέτως τί θα ψήφιζε ο λαός... Και είδαμε την κατάντια τους και την κατάντια μας από αυτήν την πρακτική.
Μετά οι μητσοτακικοί ψήφισαν το Νόμο «Κούβελα». Με την ίδια νοοτροπία. Τους ίδιους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς.
Δεν τούς βγήκε. Πρόκυψε Σημίτης. Που στο τέλος, βλέποντας την κατηφόρα, ψήφισε το Νόμο «Σκανδαλίδη». Άλλο σκάνδαλο κι αυτός. Στόχευε στη «δεξιά παρένθεση», ως έφα Λαλιώτης. Λες και δεν ήταν όλοι τους, κι οι μεν κι οι δε, ...καραδεξιοί. Ούτε κι αυτουνών τούς βγήκε όμως. Τούς πρόκυψε Καραμανλής... "μαινόμενος".

Το «ρεζουμέ»;;; Η «ταμπακιέρα»;;;

ΕΜΑΣ μάς έχει προκύψει, για πενήντα χρόνια τώρα, μια ΔΗΘΕΝ δημοκρατία, μιά "δημοκρατία" του «ενός ανδρός αρχή»...

Ας τή λουστούμε και πάλι.

Αφιερώνω σε όλους μας τον δύστυχο τετράστιχο "εθνικό ύμνο" των ταγών, που αναδεικνύουμε ως λαός:

«Θα μάς βρίσει, θα μάς βρίσει
μα θα μάς ξαναψηφίσει!
Μία μόνο έχει βρύση,
δεν τού δίνουμ' άλλη λύση.»

Βοήθειά μας...
Θα έχουμε πολύ "πεζοδρόμιο".
Αλλά βέβαια ΚΑΙ νέες εκλογές: ΚΑΙ το 2008 (με τον νόμο Σκανδαλίδη) και το 2009 με την "ευκαιρία" της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας (με τον «νέο» νόμο, Παυλόπουλου αυτήν την φορά...).
Καραμανλής (δηλαδή ΕΜΕΙΣ οι "γαλάζιοι") στο γκουβέρνο για πάντα! Αυτά είναι τα σχέδιά τους.

Αν ξενίζεστε από τις προβλέψεις μου, κάντε copy, + paste στο δικό σας αρχείο, αυτού του άρθρου.
Έτσι για να τό 'χετε, να τό δείχνετε στα εγγόνια σας, ότι υπήρξαν και μετά Χριστόν «προφήτες»...

Σεμνοταπεινώς υμέτερος διατελώ, blog-ισταράδες μου
Ν.Α.ΛΑΜΠΗΣ

(*) Για να τίς κάνει τρείς και να σπάσει το ρεκόρ του κ. Σημίτη... και τέσερις μετά, με τον «δικό του» Εκλογικό Νόμο...

1 σχόλιο:

Καραμούζα είπε...

Κατά τη γνώμη σου, θα έχουν προλάβει ώς το 2008, ή άντε το 2009, οι «μπλογκισταράδες» να κάνουν ένα κόμμα (ή "κόμμα", δεν πειράζει...) και να επιρρεάσουν τις εξελίξεις;;;

Για το 2011 είναι σίγουρο ότι θα προλάβουν. Έτσι νομίζω, και «προφητεύω» εγώ.