18.8.09

Τα λεφτάκια μας
θα μάς τα επιστρέψεις
...κυρία Ζήμενς;;;

Πολύς θόρυβος έγινε και γίνεται για την επιστροφή του μικρού Χριστόφορου και για τις δήθεν αποκαλύψεις του... Ποιές αποκαλύψεις;;; Είναι κάτι που δεν καταλάβαμε;;; Είναι κάτι που δεν ξέρουμε;;;
Όπως ήδη σημείωσε ο Νίκος Φίλης στην "ΑΥΓΗ" {ίσως κι άλλοι, δεν ξέρω} ο μ. Χ. τίποτε δεν θα αποκαλύψει για δωροδοκία προσώπων, διότι αυτό είναι κακούργημα και τιμωρείται αυστηρά, αλλά θα επιμείνει στην «απλή ενίσχυση» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διότι αυτό είναι "απλή" παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας και τιμωρείται ελαφρότατα, ως πλημμέλημα...


Ας μαζέψουμε λοιπόν τα μυαλά μας, ας μη προσμένουμε γαργαλιστικές, γελαστικές ιστορίες τύπου ...pampers, ας μην παρασυρόμαστε από τα μεγαλοδημοσιογραφικά παπαγαλάκια που πληρώνονται αδρά για να αποσπάσουν την προσοχή μας από την ουσία με σκανδαλοθηρικά σενάρια και ας σκεφτούμε καλά ότι:
* Δεν έχει τόση σημασία ποιό από τα δύο κόμματα δωροδόκησε περισσότερο η Ζήμενς, μέσω του μ.Χ. και άλλων... Σιγά το βύσσινο!
* Δεν έχει τόση σημασία κάν ότι τα δωροδόκησε: Έτσι κι αλλοιώς «τά 'πιαναν χοντρά» από αλλού 35 χρόνια τώρα κι άλλα 20 πριν τη χούντα.
* Δεν έχει τόση σημασία αν δωροδόκησε και βουλευτές, κομματικά στελέχη, "παράγοντες": Έτσι κι αλλοιώς την έχουν εκπορνεύσει την δημοκρατία με το πελατειακό σύστημα.
* Δεν έχει τόση σημασία ποιοί ακριβώς από τους παραπάνω «τά 'πιασαν»: Έτσι κι αλλοιώς την έχουν κάνει ρεντίκολο την δημοκρατία με το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα της ΔΥΣαναλογικής και άλλους ψηφίζουμε, άλλοι βγαίνουν...
* Δεν έχει τόση σημασία ότι στο λαό επέβαλαν συνεχή λιτότητα ενώ οι κομματικές σπατάλες, στις εκλογές αλλά και ενδιάμεσα, ήταν ...πλουσιοπάροχες λόγω της δωροδοκίας.
* Δεν έχει τόση σημασία κάν ότι εκτός από την σκανδαλώδη αφισσορύπανση στις εκλογές μάς επέβαλαν και σοβαρή ρύπανση εγκεφάλου με την εμετικά πλούσια προπαγάνδα τους.
Σημασία έχει κυρίως ότι η δωροδόκος Ζήμενς τετραπλασίαζε τις τιμές των ειδών που μέσω δωροδοκίας πουλούσε στο Ελληνικό Δημόσιο, για να καλύψει και τα ποσά της δωροδοκίας αλλά για να βγάλει και το "κάτι τίς της" παραπάνω...
Αλλοιώς γιατί να δωροδοκεί δηλαδή;;; Κορόϊδο ήταν να σκορπάει εκατομμύρια στους Τσουκατογείτονες και Κυριακοάλλους;;;

Μή χάνεστε σε, ανούσιες πια, δωροδοκολογίες!
Συνταχτείτε στον αγώνα να μάς επιστρέψει η Ζήμενς τα παραπανίσια λεφτάκια μας που καταβρόχθισε δωροδοκώντας!
Μόνο αν πετύχουμε αυτό, τότε θα φρενάρουν οι πολλές και ποικίλες πολυεθνικές και οι "μάνατζερ" στο να καταληστεύουν το λαϊκό μόχθο δωροδοκώντας ταγούς.

Τις δωροδοκίες η SIEMENS τις έκανε, όχι ο μ.Χ.!!!
Αυτή είναι η διεθνής πρακτική της «ελεύθερης» αγοράς»: Ανταγωνιζόμαστε στο ποιός θα δωροδοκήσει περισσότερο και τα παίρνουμε πίσω φουσκώνοντας τις τιμές. Ειδικά σε συστήματα «ασφαλείας» και σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς ...του αιώνα.
Όποιος δεν τό 'χει καταλάβει αυτό, ας γυρίσει από τ' άλλο το πλευρό να συνεχίσει τον ύπνο του αγαθού.

22.8.09
Σαββάτο σήμερα, σκόλη.
Έκατσα και τους έστειλα το παρακάτω e-mail.
Ελληνικά και αγγλικά, διότι τα γερμανικά μου είναι φτωχά.
Καποιος-κάποια καλλίτερη γερμανομαθής, ας βοηθήσει.

Κύριοι και κυρίες,
όπως καλλίτερα από μάς ξέρετε για να καλύψετε το κόστος για τις δωροδοκίες πολιτικών κομμάτων και προσώπων, υπερτιμολογούσατε τα έτσι πωλούμενα προϊόντα σας.
Θεωρούμε ότι, ως ελάχιστη ένδειξη μεταμέλειας, πρέπει να επιστρέψετε στην Ελλάδα τα παραπανίσια χρήματα που εισπράξατε.

Sirs and madams,
as you better than us know, in order to cover the cost of bribing political parties and persons you applied a lot higher mark-up on the products that you used to sell by this "mode".
We think that, as a least indication of repentance, you must payback to Greece the extra money you have cashed.

Στείλτε και σείς το ίδιο ή κάτι ανάλογο πατώντας εδώ ή αντιγράψτε το URL: http://w1.siemens.com/contact/en/business/business_mail.php?formid=crossfinanc/.
Αν πάρουν πολλά "γράμματα" να δείτε που θά 'χει αποτέλεσμα.
Αν μή τί άλλο, θα τους φέρουμε «την σκούφια γύρα»...

5 σχόλια:

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε...

σωστότατα!
αλλά δεν μας χαλάει και λίγο ξεβράκωμα "εκσυχρονιστών" (μπρ) και "μεταρρυθμιστών" (μπρ)

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Καπ. Κουμμ.,
Το θέμα είναι να μην μείνουμε στο (σίγουρα διασκεδαστικό...) ξεβράκωμα.

Σκέφτομαι να τους στείλω (στη Siemens) ένα e-mail να μάς επιστρέψουν τα λεφτά της υπερτιμολόγησης (του σήϊ-φορ-άϊ π.χ.).

Αν μη τί άλλο για να μην μάς θεωρούν μπίτ χαϊβάνια.

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Υ.Γ.
Σκέφτηκα ότι για τους νεώτερους, χρήσιμο θα ήταν ένα γλωσσάρι:

σήϊ-φορ-άϊ= c4i (αγγλιστί), το σύστημα "ασφαλείας" των Ολυμπιακών (ντοπ)αγώνων.

μπίτ= εντελώς (αλβανιστί)

χαϊβάνια= ζώα (τουρκιστί)

KitsosMitsos είπε...

Ενδιαφέρουσα κίνηση!

Blogger είπε...

Register on EverydayFamily now and you will get stage based pregnancy and baby newsletters, offers and coupon alerts as well as access to free baby samples, coupons, baby magazines & more.

All New Members Can Win Free Diapers for a Year!