27.6.11

Άδειο ταμείο ή άδειο μυαλό;;;

Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο η (άσχημη) προσωπική μου άποψη έχει δημιουργηθεί από το 1977(*) και τα πολιτικά του βήματα από τότε, ένα προς ένα, τήν ισχυροποιούσαν. Δεν χαίρομαι για αυτό.
Ακούγοντας όμως την ομιλία του στην Βουλή για το ..."μεσοπρόθεσμο" (το νέο βάρβαρο και ανέντιμο πακέτο απομύζησης του λαού -και όχι φορολόγησης «εχόντων και κατεχόντων»- υπέρ των τοκογλύφων) καμμιά έκπληξη δεν έννοιωσα.
Απλώς στην θέση της λέξης "ταμείο" έβαλα τη λέξη "μυαλό".
Διότι απαιτείται ΑΔΕΙΟ μυαλό για να νομίζει κανείς ότι με την ευφράδειά του μπορεί να καλύψει την αποκρουστική ουσία των πράξεών του.
Ακριβώς όπως τότε... το 1977.

Και λίγο παραπέρα:
Ο Βαγγ. Βεν. ανάφερε ότι τά "βόλεψε" με την τρόϊκα για τα 600 εκατομμύρια της ...τρύπας στον προϋπολογισμό, που δημιούργησε το μέτρο συλλογής αποδείξεων, το οποίο τόσο πολύ είχε διαφημιστεί από τον προκάτοχό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Αλλά ο Γ.Π. παρότι οικτρά αποτυχημένος ως υπουργός Οικονομικών, διατηρήθηκε ως υπουργός σε άλλο υπουργείο από τον Γ.Α. Παπανδρέου.
Για εντελώς άδειο μυαλό μιλάμε...
Του G.A.P. αυτή τη φορά...

Ρέ! με τι καραγκιόζηδες έχουμε μπλέξει...
---------------------------------------------------------------------
(*) Ως φοιτητής τότε συμμετείχε "ex officio" στην 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή της "Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας" των Μαγκάκη-Τσάτσου, στην οποία μετείχα κι εγώ.

3 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Ο Μπένι είναι τόσο φιλόδοξος, που προτιμά να αποθάνει η ψυχή του μετά των αλλοπασόκων, παρά να έμενε ένας απλός αγοραστής όπλων!
Άλλωστε, από φοιτητής ήθελε να ξεχωρίζει από τα... αμπέχωνα, ως ξενέρωτος κοστουμάτος.

KitsosMitsos είπε...

Γεμάτη κοιλιά σίγουρα.

...Ατακαδόρ είπε...

Άδειο ταμείο ΚΑΙ άδειο μυαλό αλλά...

ΓΕΜΑΤΗ η κοιλιά, ΓΕΜΑΤΕΣ και οι τσέπες...