15.4.12

Πριν 60 χρόνια είχαμε μια πανίσχυρη
μονοκομματική κυβέρνηση...

...κι από τότε μάς έμεινε το ...κουσούρι και όλο ισχυρές κυβερνήσεις είχαμε. 
Μερικές μάλιστα όμοια πανίσχυρες, όπως εκείνη του 1952.
Ήταν προϊόν καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος κι εκείνη και όλες περίπου οι επόμενες.
Με κάπου 48% ο "Συναγερμός" έβγαλε τότε 240 βουλευτές και τα υπόλοιπα κόμματα με 52% έβγαλαν μόνον 60...(*)
Νίκη, Σάντσο!
Πριν 4 σχεδόν χρόνια, στις 14-7-2008,
είχα "αναρτήσει" εδώ μια αναλυτική παρουσίαση των διαδοχικών «ισχυρών» κυβερνήσεων,
των καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων μέσω των οποίων επιβλήθηκαν
και του αντίστοιχου «έργου» τους συνοπτικά, 1952-2008.
Κάντε τον κόπο να βρείτε αυτό το κείμενο μέσω της "αρχειοθήκης",
που υπάρχει στην αριστερή στήλη κάτω-κάτω.
Αν μη τί άλλο, θα συμπληρώσετε τις ιστορικές σας γνώσεις.
Θα συνεχίσω από εκείνο το χρονικό σημείο.
Η «ισχυρή» αυτοδύναμη κυβέρνηση Καραμανλή του 2007, με απόφαση του ίδιου(**) -και χωρίς να την ...σπρώξει κάνας Σαμαράς όπως το 1993-  ...αποσύρθηκε το 2009 και μάς οδήγησε σε πρόωρες εκλογές.
Η, μη ομολογημένη αλλά φανερή, πραγματική αιτιολογία ήταν να πετάξει την "καυτή πατάτα" στον ...καϋμένο Γιωργάκη Παπανδρέου, που εκραύγαζε urbi et orbi ότι «λεφτά υπάρχουν».
Όπως έχει πιά αποκαλυφθεί, ήδη από τον Αύγουστο του 2009 ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Προβόπουλος (ακόμα τώρα ο ίδιος είναι δυστυχώς...) είχε ενημερώσει και τους δύο -Κωστάκη και Γιωργάκη και μόνον αυτούς!!!(***)- για τα οικονομικά μας χάλια και την χρεωκοπία που πλησίαζε. 
Και ο μεν Κωστάκης αποφάσισε να πάρει το καπελλάκι του και να φύγει, ο δε Γιωργάκης αποφάσισε να μάς ...σώσει προσφεύγοντας στο ΔΝΤ και εξαθλιώνοντάς μας. Αρκεί που έγινε πρωθυπουργός με «ισχυρή» αυτοδύναμη κυβέρνηση κι αυτός... 
Αλλά και πρόεδρος της ...«Σοσιαλιστικής» Διεθνούς!!! Τρομάρα τους...
Ακολούθησαν τα καραγκιοζηλήκια του περασμένου Νοέμβρη γιά να καταλήξουμε στον Παπαδήμο ως εκτελεστή της θανατικής ποινής που αποκαλείται "κούρεμα" και "2η δανειακή". Κούρεμα που σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε πει ότι θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα!!!
Φαίνεται πως όταν γίνεις πρωθυπουργός στην Ελλάδα, μπορείς να μετατρέψεις αυτομάτως την καταστροφή σε σωτηρία...
Τι απατεώνες, τί ψεύτες, τί ανέντιμοι, τί καθήκια, λαέ μου...
Συνεχίζω:
Η «ισχυρότατη» κυβέρνηση Παπαδήμου (πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τα 5/6~ των βουλευτών...) εφάρμοσε, με όση συνέπεια της επέτρεπε η ανικανότητά της, τις εντολές των πατρώνων της τρόϊκας, ώστε να είμαστε χειροπόδαρα δεμένοι στη συνέχεια, αν δεν αποτινάξουμε τον ζυγό.
Είχε βέβαια κάποιες διαρροές και κατάληξε με καμμιά διακοσαριά υποστηρικτές...
Που όμως ήταν αρκετοί για να περάσουν πλήθος ρουσφετιακές ΝΤΡΟΠΟλογίες την τελευταία στιγμή. Αυτό άλλωστε έκαναν όλες οι προηγούμενες... αυτή θα άλλαζε τέτοια ωραία παράδοση;;;
Ρουσφετολογία, κομπίνα, καταλήστευση του Δημόσιου Κορβανά και από τους ίδιους και από τα «νέα τζάκια», από «τα δικά μας παιδιά», από τα λαμόγια, από τους κουμπάρους, από τους νταβατζήδες...
Και να τώρα που βγαίνουν και ξαναλένε για «ισχυρές» και «αυτοδύναμες»...
Οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι ανέντιμοι, τα καθήκια, οι λήσταρχοι...
= = = = = = = = = = = = =
(*) Το σύστημα ήταν πλειοψηφικό και έδωσε αυτό το τερατώδες αποτέλεσμα επειδή για την κατανομή των εδρών ανά νομό χρησιμοποιήθηκε μια παμπάλαια απογραφή πληθυσμού, η οποία εμφάνιζε πολύ διογκωμένη την ύπαιθρο-περιφέρεια (κατανέμοντας εκεί τερατωδώς πολλές έδρες) και ισχνά τα αστικά κέντρα, περιορίζοντας τον αριθμό των εδρών τους. Η αντιστοιχία πραγματικού πληθυσμού προς εκλεγόμενους βουλευτές ήταν εξοργιστικά άνιση ανάμεσα στις εκλογικές περιφέρειες της υπαίθρου και Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
(**) Ξέρουμε όλοι πλέον καλά ότι το πολιτειακό μας σύστημα είναι "πρωθυπουργοκεντρικό', δηλαδή "ενός ανδρός αρχή" δηλαδή σχεδόν δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Κι αν δεν πιστεύετε εμένα... ανατρέξτε σε δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου στις 23-12-1974 εναντίον του (σχεδίου τότε) Συντάγματος Καραμανλή. Το οποίο όμως φρόντισε ο ίδιος να το κάνει αυταρχικότερο, όταν πήρε την εξουσία... Επί λέξει το χαρακτήριζε «προέκταση και επιφανειακή μόνον αλλοίωση του Συντάγματος Παπαδόπουλου».
(***) Η επιλεκτική αυτή ενημέρωση από τον Προβόπουλο ΜΟΝΟΝ των δύο και όχι της Βουλής είτε -τουλάχιστον...- των επικεφαλής ΟΛΩΝ των κομμάτων, είναι χοντρή (ίσως και εγκληματική!!!) παράβαση της δημοκρατικής δεοντολογίας. Ας το σκεφτεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες και ας διατάξει την ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ (ΤΩΡΑ!!! Προεκλογικά!!! ) του Προβόπουλου για εγκληματική απιστία εις βάρος της Ελλάδας. 
Διότι, αν όλοι ήξεραν για την επικείμενη χρεωκοπία ΠΡΙΝ από τις τότε εκλογές, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά: Θα είχε ο λαός από τότε κληθεί να αναλάβει τις τύχες του και δεν θα μάσσαγε τα ΠΑΣΟΚικά φούμαρα, δεν θα έδινε «ισχυρή» αυτοδύναμη κυβέρνηση στον Γ. Παπανδρέου για να μάς δώσει την τελευταία σπρωξιά προς στην αθλιότητα.
Την  αθλιότητα που είχαν ...«κατορθώσει» διαδοχικά οι προηγούμενες «ισχυρές» αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: